Vásárlás bitcoinnal? Naná! Egyre több helyen lehet kriptopénzzel fizetni

Folyamatosan nő azok száma, akik a kriptovaluták iránt érdeklődnek. Egyre többen döntenek úgy, hogy befektetési lehetőségként bitcoinba helyezik a megtakarításuk egy részét. Ebben manapság már semmi meglepő nincs. Sokan mozognak kifejezetten otthonosan a kriptopénzek világában, de ha a bitcoinnal való vásárlásra terelődik a szó, többen ódzkodnak tőle, hiszen úgy vélik a kriptovaluták értéktároló eszközök, melyeket hosszú távon érdemes megtartani (hozzátesszük van benne igazság). A kriptopénzek azonban fizetőeszközként is tökéletesen megállják a helyüket. De hol is lehet pontosan például bitcoinnal fizetni?

A tavalyi év igazi vízválasztó volt a kriptoszektorban, hiszen a koronavírus-járvány és az arra adott gazdasági és politikai válasz sokakat terelt a digitális valuták felé. Az inflációtól való félelem, a magas banki költségek, a kilátástalanság, a negatív kamatlábak rengeteg embert vezettek a bitcoin vagy éppen valamelyik altcoin irányába. Ezzel párhuzamosan számos vállalkozás is belépett a kriptoökoszisztémába és több kereskedő – multinacionális cégektől kezdve a sarki kávézóig – döntött úgy, hogy elfogadja a bitcoint az árukért és szolgáltatásokért.

Sokan nem is gondolnák már mennyi vállalkozásnál, üzletben, szolgáltatónál, de legfőképpen e-kereskedőnél lehet kriptovalutával, többek között bitcoinnal fizetni. Nem is olyan régen, még szinte elképzelhetetlen volt az, hogy bitcoint elfogadó kereskedőre leljünk, de ma már több ezer féle terméket vásárolhatunk bitcoin használatával. Na, de nézzük, hogyha nemcsak HODLERkedni akarsz, hol is költheted el a féltve őrzött BTC-idet!

A legismertebb cégek már elfogadnak bitcoint

Mint azt már korábban említettük több multinacionális vállalat döntött úgy, hogy engedélyezi a kriptovalutával történő fizetést. Az egyik legismertebb a Microsoft, mely technológiai óriás már 2014 óta elfogad BTC-t a különböző digitális tartalmakért cserébe.

A nemzetközi számítástechnikai ipar egyik kiemelkedő szereplője a Dell már 7 éve elfogadja a bitcoint fizetőeszközként. Ha tehát laptopra lenne azonnal szükséged, a Dell-nél nyugodtan fizethetsz bitcoinnal minden probléma nélkül, köszönhetően a Coinbase-szel kötött együttműködésüknek.

Az Overstock lett az első jelentős kereskedő, aki a 2014. januári bejelentését követően bevezette a bitcoint, mint fizetési módot. A vállalat a bútoroktól kezdve az ékszereken át az elektronikai eszközökig mindent árul. Az árak ugyan dollárban vannak kifejezve, de lehetőség van bitcoinnal történő vásárlásra is a fizetési oldalon. Kezdetben csak az USA-ban volt elérhető ez az opció, de tavaly szeptemberben már több mint 100 ország számára nyílt meg a bitcoinos fizetés lehetősége.

Hasonló termékeket (ruházatot, lakberendezési tárgyakat, kozmetikumokat) kínál Európa egyik legnagyobb vállalata, a Showroomprive.com, amely jelenleg a Paymium nevű kriptovaluta vállalaton keresztül fogad el bitcoin fizetéseket is.

Nem is olyan rég a magyarok által is közkedvelt Wikipedia jelentette be, hogy az olvasóktól már elfogad bitcoin adományokat is, a BitPay szolgáltatásának a segítségével.

A Tesla elektromos autógyártó vállalat alig néhány hete jelentette be, hogy már bitcoinnal is lehet tőle gépkocsit vásárolni. Bár a szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, a cég ígéretei szerint hamarosan az európai országokban is lehetőség lesz kriptopénzzel fizetni álmaink autójáért.

Nem lehet bitcoinért venni azt, amit szeretnél? Megoldás lehet az ajándékkártya

Ha nem találsz olyan online vagy tradicionális üzletet, amely közvetlenül elfogadja a bitcoint, akkor a legegyszerűbb megoldás a virtuális valutád “valódi” termékekké és szolgáltatásokká történő átalakítása, melyhez lehetőséget nyújt az ajándékkártya.

Rengeteg ajándékkártyákkal foglalkozó üzlet (mint például a Giftoff) elfogadja a bitcoint, és ezek a kártyák meglepően nagy számú kereskedőnél beválthatóak, ilyenek például az Amazon, a Nike, vagy a Ryanair. Vásárlás előtt azonban érdemes utánanézni, hogy mely országban érvényes az adott ajándékkártya, mert nem mindegyik használható fel a világ összes országában.

Utazást kriptovalutával fizetni? Miért is ne!

Már megszokásból minden utazást foglaló oldalon, légitársaság oldalán, szálloda honlapján bank-illetve hitelkártyával fizetünk. Most viszont már számos vállalat fogad el kriptopénzt is a nyaralásért. A világon elsőként az AirBaltic légitársaság döntött úgy még 2015-ben, hogy elfogadja a bitcoin fizetéseket. Azóta a légitársaság más kriptovalutát is felvett az elfogadandó fizetőeszközök közé, épp nemrég jelentette be, hogy a repülőjegyekért már dogecoinnal is lehet fizetni. Hozzáadott tranzakciós díj nélkül lehet jegyet venni főként a légitársaság economy osztályára, de akár Kínába vagy Japán is foglalhatunk utat BTC-vel rendkívül kedvező áron.

Egy másik kelet-európai légitársaság is csatlakozott a bitcoint elfogadó cégek táborához, hiszen az Air Lituanica-nál is lehet már bitcoinnal vásárolni.

Repülőjegy vásárlásához egyébként kiváló weboldal a cheapair.com, ahol többféle kriptovalutával is lehet, kedvezményes áron repülőjegyet foglalni.

Ha már utazásnál tartunk mindenképpen meg kell említenünk a Travala.com weboldalát, mely az egyik legnagyobb kriptovalutákat is támogató hotel-és repülőjegy foglaló oldallá vált az elmúlt néhány évben. A Travala az idegenforgalmi iparág olyan nagy szereplőivel szerződött le, mint a Booking.com, az Agoda vagy az Expedia. Ezen partnerségeknek köszönhetően ma már több száz desztináció több millió szálláshelyéért fizethetünk nemcsak bitcoinnal, hanem a legismertebb altcoinokkal is. Mi sem mutatja jobban a Travala oldal népszerűségét, mint az, hogy a pandémia ellenére képes volt a foglaló oldal növelni a forgalmát.

Bárhová utazhatunk és fizethetünk bitcoinnal.
Forrás: travala.com

Ha arról ábrándozol, hogy a napfényes Spanyolországban sütteted a hasad a tengerparton és mindezért bitcoinnal fizetsz, ma már nem probléma. A spanyol One Shot Hotels szállodalánc már évek óta elfogad bitcoinnal történő fizetéseket is a barcelonai, a madridi, a valenciai és a sevillai szállodáiban.

Műszaki cikkek, tárhelyek, webes szolgáltatások, barkácsoláshoz szükséges termékek BTC-ért

Alig néhány hete jelentette be Magyarország egyik legnagyobb internetes webáruháza, az Alza.hu, hogy már bitcoinnal is lehet náluk fizetni. A webshop 55 ezer féle terméket kínál a gyerekjátékoktól kezdve a műszaki cikkeken át a barkács felszerelésekig, a számlát pedig villámgyorsan bitcoinnal is ki tudjuk egyenlíteni.

Az Alza oldalán több mint 55 ezer termék vásárolható meg bitcoinnal.
Forrás: alza.huAz elektronikai cikkeket árusító webáruház, a 220volt, melynek egyébként több fizikai boltja is van, szintén elfogadja a bitcoint. Az e-kereskedelmi üzletben már több mint 13 ezer féle termék között válogathatunk, az okostelefonokért, televíziókért és fényképezőgépekért pedig otthonunk kényelméből BTC-ben is átutalhatjuk az összeget.

Szívesen barkácsolsz? Már Magyarországon is elérhető a Newegg áruház, ahonnan szuper barkácsoláshoz, felújításhoz szükséges eszközöket, elektronikai cikkeket és háztartási felszereléseket vehetsz kedvező áron már bitcoinban is.

Weboldalt szeretnél vagy valamilyen webes szolgáltatásokat vennél igénybe, de bitcoinnal szeretnél fizetni? Nem probléma, hiszen a Medián webDIAG Magyarországon az elsők között fogadta el a bitcoint. Sőt, aki BTC-vel fizet még 20% kedvezményt is kap. Ha például domain szolgáltatásra lenne szükséged már több olyan céghez is fordulhatsz, melyek bitcoint is elfogadnak. Ilyenek a OneWeb, a Hosting55, vagy a ServerAstra.

A hagyományos adok-veszek hirdető oldalak hosszú évek óta életünk részei. Általában ezen oldalakon a helyszínes készpénzes fizetés, a PayPal, és esetlegesen a banki utalás a megengedett. Magyarország első és egyetlen kriptohirdető oldalán, a kriptopiac.com-on azonban már bitcoinnal is lehet bármit venni és eladni. Ha ingatlant, autót, számítógépet keresel vagy adnál el és cserébe szívesen kapnál bitcoint, a legjobb helyen jársz.

Virágcsokrot rendelnél egy szívedhez közel álló hölgynek? Esküvői fotóst keresel, aki bitcoint is elfogad? Esetleg különleges ajándékot szeretnél a családnak? Ma már mindezekért nyugodtan fizethetsz bitcoinnal vagy esetleg más kriptovalutával. Több száz kiskereskedő, kávézó, étterem, ügyvéd vagy akár masszőr fogad el kriptopénzt minden gond nélkül.

Hamarosan a legnagyobb fizetési szolgáltatók is a kriptovaluták mezejére lépnek

A cikkben felsorolt kereskedők, szolgáltatók és webáruházak közvetlen bitcoinnal történő fizetést tesznek lehetővé. Hamarosan azonban már erre sem lesz szükség. A közeljövőben már használhatjuk hagyományos bankkártyáinkat vagy a meglévő PayPal fiókunkat, hiszen éppen az elmúlt napokban jelentette be két nagy pénzügyi szereplő is, hogy lehetővé teszi a kriptovalutával való fizetést.

Március végén először a VISA jelentette be, hogy elérhetővé teszi az USDC stabilcoinnal történő utalásokat a Crypto.com kriptovaluta fókuszú mobilbankkal együttműködve, amit még idén további szereplőkkel fog kibővíteni.

A hírt még alig emésztettük meg, amikor a PayPal rukkolt elő mérföldkőnek számító bejelentéssel. Az e-fizetési óriás közölte, hogy egyelőre ugyan csak az Egyesült Államokban, de elérhetővé teszi a bitcoinnal történő közvetlen fizetést a világ több mint 29 millió kereskedőjénél. Várhatóan a szolgáltatást még az idén más országokra is kiterjesztik, amivel valóban mainstreammé válhat a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta.

A vállalati elfogadottság tehát tovább dübörög, mellyel minden napra jut egy-egy pozitív bejelentés a bitcoinra, illetve az altcoinokra vonatkozóan. Egyre több bank, bankkártya kibocsájtó tervezi a kriptovaluták integrálását hálózatukba, ami azt jelenti, hogy igenis mindennapi fizetőeszközzé válhatnak a kriptopénzek.

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget