Libra

Mit jelenthet a Libra 2020-as bevezetése a kripto szempontból

Regisztrálok!

Akárcsak az elmúlt öt évben, a 2020-ra szinte garantált, hogy méltányos volatilitás tapasztalható a kriptovaluta piacon. Vajon mekkora szerepet játszik ebben a facebook Libra kezdeményezése?

Ezt a feltételezést támasztja alá a kriptopénzekkel kapcsolatos események sorozata, amelyek várhatóan egész évben zajlanak. A Bitcoin közelít az újabb felezés felé, az Ethereum további felkészülést fog mutatni a 2.0 esetleges bevezetésére, és a kriptopénzek opciók kereskedelmét bevezetik az amerikai kereskedők számára. A Libra projektnek lesz valamilyen hatása?

Minden esemény valószínűleg észrevehető ár-műveletet eredményez a kriptováltozatok között . Egyetlen esemény azonban valószínűleg nem fog olyan széles körű hatást gyakorolni a digitális eszközterületre, mint a Libra (INFO), a Facebook, Inc. (NASDAQ: FB) által támogatott stabil érme, amely magában foglalja a saját pénztárcáját és fizetési platformját, a Calibra-t is.

Noha nem igazán kriptovaluta – mivel ez a fiat-valuták árához  van kötve -, a Libra nagymértékben kapcsolódik az iparhoz. Az első évben gyakorolt ​​hatása sok új ellenőrzést jelenthet az ipar számára, mind pozitív, mind negatív szempontból.

Calibra App (forrás: about.fb.com)

Az előnyök

Az egyetlen legnagyobb változás, amelyet a Libra megkísérel hozni a nagyobb kriptovaluta világhoz, a valós készpénz migrációja a digitális ökoszisztémába. Miközben a Calibra úgy működik, hogy hogy azt a többi peer-2-peer fizetési platformon megszokhattuk, mint például a Paypal és a Venmo, a legfontosabb különbség az, hogy a tranzakciók az új libra névben léteznek, és elérhetők lesznek a Facebook nagy, 2,3 milliárd milliós globális közönségéhez.

Hasonlítsuk össze az összes olyan ember számával, akik valaha rendelkeztek valamely kriptovalutával. A Kaspersky kiberbiztonsági cég szerint a világ népességének csupán 19% -a, körülbelül 1,5 milliárd ember .

Míg az Egyesült Államok és az EU egyes kormányzati hatóságai lefékezték a Libra teljes körű beindítását, még mielőtt valamiféle felügyelet történt volna a valutára vonatkozóan, a világ más részein a Libra átvétele a legígéretesebb utat jelent a megépített gazdaság számára a digitális valuták világába. Ha a Libra szélesebb körben elfogadott lesz, akkor nem szabad elképzelni, hogy más digitális valuták hogyan próbálhatják megvásárolni a Calibra ökoszisztémáját, különösen olyan szervezetekkel, mint a Coinbase és a Xapo amelyek irányítják a jelenlegi kriptopiacot.

A hátrányok

Másrészről a legsürgetőbb kockázat, amelyet a facebook a kriptovaluta jövőjével jár, az azt támogató óriás tech-cégek, különösen az adat-éhes monolitok, mint például a Facebook és az Uber, láthatósága és hírneve. Mindkét társaság korábban nagyfokú adatmegsértéssel rendelkezik, és a kormányok helyesen szkeptikusak abban, hogy ezek a tech-cégek képesek-e megvédeni és felelősségteljesen felhasználni felhasználóik személyes pénzügyi adatait.

Mindez árnyékot jelenít meg a Libra mint mindennapi fizetési lehetőség lehetséges alkalmazhatóságáról és életképességéről. És ha a felhasználók vagy a kormányok nem bíznak a Libra előfeltételeiben, akkor ez károsíthatja a már szkeptikus hírnevet, amely a más kriptovaluták nyomán követi a nyilvánosság figyelmét.

A libra jelenleg is az első és eddig a legjobb választás a mainstream digitális valuta számára. Noha a mérleg kudarcának esélye nem feltétlenül egy kriptovaluta gyilkos csapása, valószínűsíthető küzdelmei tovább akadályozhatják a digitális eszközöket.

Az ismeretlen

Végül a libra nagy kérdőjelet képvisel a kripto világban.

A legtöbb jelzés azonban arra utal, hogy ezen projekt a világ első kollektív lépése a digitális valutával történő napi tranzakciók végrehajtása felé. Függetlenül attól, hogy a bitcoin vagy az ethereum meg akarja-e osztani ugyanazt a sorsot. Még nem láthatjuk, de ezek minden bizonnyal saját figyelmüket megkapják, ahogyan a libra 2020-ban megpróbál elindulni.

 

Előző Librával kapcsolatos cikkeink:

 

Regisztrálok!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget