Ethereum Bitcoin Dogecoin

Heti‌ ‌bitcoin‌ ‌árfolyam‌ ‌elemzés:‌ miközben a BTC stagnál, az ETH kilőtt

Új rekorddal, 2500 milliárd dolláros összértéken tetőzött a kriptopénz piac miközben egy sor altcoin csúcsot döntött. Ethereum, Litecoin és rengeteg másik altcoin is nagyon jól teljesített a héten. A dogecoin pedig ismét mindent vitt. Ezek mellett pedig a bitcoin felfelé oldalazása eltörpülhet. Főleg, hogy tegnap délután 58 ezer dollárról 55 ezerre esett megint vissza az árfolyam miután hajnalban ismét megpróbálta bevenni a 60 ezer dolláros ellenállást. A siker ismét elmaradt, délutánra pedig már 55 ezer dollárig esett vissza a BTC ára.

Lassan 3. hónapja mozog a bitcoin árfolyama 50 és 60 ezer dollár közötti sávban kisebb-nagyobb kilengésekkel 45 ezer és 65 ezer dolláros szélek irányába. A tanácstalan árfolyammozgás legnagyobb nyertesei pedig az altcoinok voltak.

bitcoin árfolyam oldalazás

Ez történt a héten a bitcoinnal: még mindig az altcoinok uralják a piacot

Tovább zuhant a bitcoin kriptopénz piachoz viszonyított részaránya, amit a bitcoin dominancia mutatója fejez ki. A teljes forgalomban lévő bitcoin készlet összértékét viszonyítva a kriptopénz piac egészéhez képest kapjuk meg a BTC dominancia mérőszámát. Jelenleg a mutató 45 pontnál jár, azaz most már a kriptopénz több mint felét altcoinok teszik ki. Legutoljára 2018 júniusában járt ilyen mélyen a bitcoin dominanciája. Az időtájt a mostanihoz hasonló altcoin tavasz volt kibontakozóban a piacon.

És valóban, a csillagászati magasságokba törő Ethereum nem mutat semmilyen jelet arra, hogy visszavenne az erőltetett emelkedéséből. Hétfőn a bikák a 4000 dolláros árfolyam szintet is meghódították, mindössze 1 héttel azután, hogy elhagytuk a 3000 dolláros mérföldkövet. Ezzel együtt pedig az ETH részesedése a piacból már majdnem eléri a 20%-ot, így ismét felröppentek a flippening témájú pletykák.

A flippening arra a kifejezésre utal, hogy a bitcoin és az ethereum a piaci kapitalizáció listáján helyet cserél. Ehhez azonban még majdnem 3-szorosára kéne növekednie az ETH teljes értékének. Azaz minden más változatlansága mellett 12 ezer dolláros ETH mellett “győzné le” a sorban a bitcoint az ethereum.

A kicsit unalmasabb oldalazó bitcoin árfolyam mozgást azonban sok kereskedő nem tudja kivárni. A legnagyobb forgalmat pedig a héten pont emiatt az Ethereum tudta produkálni. Az ETH hálózatán szépen lassan már hetek óta érződik, hogy egyre nagyobb az érdeklődés és egyben az aktivitás is. Mind a vételi opciók értéke, a dollár alapú teljesítések, az uniswap tranzakciók és úgy általában a tranzakciók száma is mind-mind meredek emelkedésre váltott a héten miután hetekig zajlott a trend előkészítése.

ethereum hálózat rekordjai

Azonban nem csak az ETH-ot vásárolták nagytételben a héten. Az ethereum mellett fénykorát élte a Litecoin is és a Cardano, mindkét altcoin árfolyama új rekordot döntött a héten, ami jól mutatja, hogy nem csak a DeFi coinok nőttek most, hanem a klasszikus altok is. Hiszen a litecoin már a bitcoinhoz hasonlóan szintén közel 10 éve a piacon van.

Hosszútávú befektetők nem adják a bitcoinjaikat

Hiába esik azonban a bitcoin dominanciája, az árfolyam stagnálás nem zökkentette ki a hosszútávú befektetőket. A bitcoin bányászok BTC felhalmozása továbbra is töretlenül növekszik felfelé április eleje óta.

A bitcoin bányászok felhalmozása tart

A bányászok mellett az intézményi befektetőket szokták még igen hosszútávú befektetőknek tekinteni a piacon, akik nem adják fel egykönnyen a vesztes pozícióikat sem, ha kellően elkötelezettek egy nyertes befektetési stratégia mellett. Az OTC, azaz a nem tőzsdéken kívüli bitcoinok kereskedésének piaci szegmensén látszik, hogy az intézményi befektetők felvásárlási láza közel harmadára csökkentette tavaly október óta az ezeken a platformokon tartott bitcoinokat.

Tőzsdéken kívül található bitcoinokat veszik az intézményi befektetők

És az elemzések szerint az átlagos HODLerek sem kezdtek eszetlen pénzszórásba, hiába ilyen magas a bitcoin árfolyama. A leghosszabbtávra tervező HODLerek még az ősszel megváltak a “felesleges” bitcoinjaiktól, azaz realizáltak a korábbi években nem tapasztalt nyereségeiket. Azonban a nagy eladási hullám nemigen érintette az árfolyamot. amit az intézményi oldalon támasztott folyamatosan növekvő kereslet folyton fenn tudott tartani magasabb szinteken.

A hodlerek nem költik a bitcoinjaikat

A Morgan Creek Capital Management igazgatója, Mark Yusko a CNBC-nek adott interjújában ismét megerősítette a bitcoin, mint digitális aranyként nyújtott értékmegőrző funkcióját. Elmondása szerint a bitcoin tényleges riválisa az aranynak – és éppen ezért hosszútávon egy irányba kell haladni az értékének: egyenesen felfelé. Ha összehasonlítjuk, hogy az arany monetáris értéke 4000 milliárd dollárnál áll. Ha ezt venné át részben a bitcoin, az akár 200 ezer dollár feletti bitcoin árfolyamot hozhat magával.

Elon Musk a Saturday Night Live Showban a Dogecoinról is beszélt

Az Ethereum térnyerése mellett a hét másik nagy nyertese a dogecoin (és a mögötte álló egyre nagyobbra duzzadó közösség). A héten végig azt várta szinte mindenki tűkön ülve, hogy Elon Musk, a Saturday Night Live show vajon milyen pozívumot hoz a kutyás viccpénz életében. Musk ugyanis nem arról híres, hogy megválogatná a szavait, így az élő műsor kapcsán sokan várták, hogy az árfolyam rekordokat dönt majd Musk szavainak köszönhetően. És végülis így is lett, azonban ez a helyzet is jól tükrözi, hogy mennyire igaz a mondás: buy the rumour, sell the news – azaz a bejelentés előtti várakozás során szokott jelentősen megnövekedni az árfolyam.

Ezúttal Musk nem hozta a kötelező formáját, sőt. Egyenesen kijelentette, hogy a dogecoin, csak egy jó kis időtöltés. Ezzel pedig a DOGE árfolyamát, ami a műsorhoz vezető időszakban 0,3 dollárról egészen 0,7 dollár fölé lőtt jelentősen beszakította Elon egészen 0,4 dollárig. Azért még így sem kell sokaknak szomorkodni, a dogecoin árfolyama ugyanis január 1-jén még csak 0,01 dollár volt.  Egy gyors számolással kiderül, ha egy amerikai az első 1200 dolláros stimulus csekkét dogecoinba fekteti az mára már több, mint 400 ezer dollárt ér. Vicc ide vagy oda, a dogecointól elvitathatatlan mekkora árfolyam nyereséget tudott elérni ilyen rövid idő alatt.

Szinte már-már klasszikus kérdés a befektetők körében, amikor egy eszköz árfolyama sokat nő felfelé, hogy most vajon máshogy alakul-e az árfolyam mozgása, mint azt a korábbi alkalmakkor várták az emberek. Azt hozzá kell tenni az esetek többségében az emelkedést esés követi, az esést pedig emelkedés. Azonban néha tényleg változik a színpad. Jelenleg rengeteg a likviditás a globális pénzpiacon köszönhetően a kormányok gazdaságélénkítő programjainak. A kereslet nagyságrendekkel átlépi a kínálatot, ami inflációs buborékot tud okozni, ami minden eszközcsoportra kiterjed. Igazából azonban csakis az idő dönti el, hogy ezúttal más lesz-e, mint korábban.

Kitekintés a jövőre: bitcoin kereskedési ötletek

A napi grafikonon az elmúlt emelkedő hullámokat alapul véve visszahúzást vár most az elemző a bitcointól. A momentum lassulása és az ék alakzatból kilépő árfolyam is ebbe az irányba terelheti a az árfolyamot.

Esés jöhet a közeljövőben a bitcoin árfolyamában

A 4 órás grafikonon a 60 és az 54 ezer dolláros szinteket figyeli most az elemző. A bitcoin árfolyama ugyanis hétfő este igen nagyot zuhant pillanatok alatt, amivel ismét érintette az 54 ezer dollárnál húzódó támaszt.

54 ezer dollárnál húzódik a rövidtávú támasz

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget