szabályozói tanúsítvány Coinmixed

Magyarországon elsőként hazai szabályozói tanúsítványt szerzett a Coinmixed.eu

Mint ismert, itthon is elkezdődött a kriptopénz alapú megoldások szabályozása. Ennek első lépéseként az ügyfélazonosítási, illetve a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni intézkedések kerültek szabályozásra a 2017. évi LIII. törvényben mely a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és megakadályozásáról szól. A törvényt közismertebb nevén PMT törvénynek is nevezik. A jogszabály értelmében megállapításra került a virtuális és törvényes fizetőeszközök, illetve a virtuális fizetőeszközök közötti átváltási szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatókra és letétkezelő pénztárca-szolgáltatókra vonatkozó szabályok.

A hazai szabályozás legmagasabb szintjét jelenleg az online ügyfelazonosítási folyamat megvalósítása jelenti. A szabályozás egy kötelező jellegű és még banki szempontokból nézve is szigorú követelményrendszert határoz meg, melyet csak megfelelő minősítéssel rendelkező auditorok végezhetnek.

A Coinmixed.eu váltó rendszerének auditálását tavaly év végén kezdte meg és 2021. januárjában fejezte be a SuperiorPentest Kft., mint választott auditor partner.

A lenti tanúsítvány igazolja, hogy a Coinmixed.eu itthon elsőként felelt meg a kriptovaluta váltással foglalkozó cégek közül a szabályozásnak, mely egyben azt is jelenti, hogy a platform teljes körűen megfelel az EU 5. számú AML irányelv követelményeinek is. Egyedüli szolgáltatóként a hazai piacon a Coinmixed.eu oldalon úgy tudjuk az ügyfél-átvilágítást elvégezni, hogy ahhoz az ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenni az irodánkban, elég az oldalon a regisztrációs folyamaton végighaladni.

A tanúsítványnak köszönhetően a Coinmixed.eu jelenleg minden létező és elvárt szabályozásnak eleget tesz, illetve az ügyféladatok kezelése és védelme is a hatályban lévő magyar és uniós jogszabályozásnak megfelelően kerül végrehajtásra. A Coinminxed.eu oldal nemcsak digitális eszköz váltó oldalként, de virtuális letétkezelő pénztárca szolgáltatóként is működik.

A NAV PMT Audit tanúsítványt a Szabályzatok menüpontban tudjátok megtekinteni.

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget