Heti‌ ‌bitcoin‌ ‌árfolyam‌ ‌elemzés:‌ rekord összegű stabilcoin bővítette a kriptopénz piacot

Heti bitcoin árfolyam elemzés: rekord összegű stabilcoin bővítette a kriptopénz piacot

Visszapattant a múlt heti mélypontról a bitcoin. Miközben a hetet még 49 ezer dollárral nyitotta a legnépszerűbb kriptopénz árfolyama, a hét végére már 58 ezer dollár felett is kereskedtek vele.

Mindeközben hatalmas mennyiségű stabilcoin érkezett a piacra, ami mindenkori csúcsra röpített számos altcoint, többek között az Ethereumot is.

Visszapattant a múlt heti mélypontról a bitcoin

Ez történt a héten a bitcoinnal: bitcoin, mint digitális arany

Már a hét elején érezhető volt, hogy izgalmas hétnek nézünk elébe. Miután a bitcoin árfolyama vasárnapra az 50 ezer dolláros lélektani határ alá is benézett jelentős összegű tőkeáttételes pozíciót söpört ki egy nagymértékű likvidációs hullám. Több száz millió dollárnyi pozíciót kellett lezárni a gyors árfolyam mozgás miatt, aminek rengeteg kisbefektető látta a kárát.

Az esés vége azonban 49 ezer dollárnál megállt végül és innen pattant vissza a bitcoin már rögtön hétfő reggel.

Már javában optimista hangulat közepette érkezett több pozitív hír is. A Tesla negyedéves jelentéséből kiderült, hogy megváltak a bitcoin készletük 10%-ától. Elon Musk cége még februárban robbantotta a hírt, hogy a Tesla az inflációs félelmek miatt 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint. A bitcoin készletük értéke az elmúlt hónapok során már 2,7 milliárd dollárra duzzadt, ennek a 10%-át, azaz 272 millió dollár értékben adtak el bitcoint az első negyedév során, mint az kiderült a SEC-hez beadott kötelező jelentésben. A hírre reagálva Elon Musk a Twitteren erősített meg mindenkit arról, hogy a Tesla továbbra is elkötelezett a bitcoin hosszú távú növekedése mellett és pontosan azért váltak meg a bitcoin készletük egy kisebb részétől, hogy bebizonyítsák, van a bitcoinnak kereskedhető piaca, ami kellően likvid ahhoz, hogy adni-venni lehessen a digitális pénzt akár nagyobb tételben is. Sőt, Musk azt is hozzátette, hogy bár a Tesla megvált a bitcoinjai egy részétől, Elon a saját bitcoinjait nem értékesítette.

Pár nappal később pedig a VISA okozott igen pozitív csalódást, amikor kiderült a cég CEO-ja valóban nagyon komolyan gondolja a kriptopénzek jövőjét. Alfred Kelly, a VISA igazgatója a negyedéves beszámoló közzétételekor beszélt arról, hogy a jövőben a VISA milyen kriptopénz és blokklánc technológiai integrációkat tervez. A több, mint 2,5 milliárd (!) darab VISA kártya mellett bevezetésre kerülő kriptopénz fizetések és stabilcoin tranzakciók valóban alapjaiban változtathatják meg a kártyás fizetésekről alkotott képünket. A VISA CEO-jának ismertetője azért nem érhetett senkit teljes megdöbbenésként. Februárban kezdett el kísérletezni a VISA ez első kripto fizetési API integrációval, majd a következő hónapban jelentették be, hogy USDC stabilcoin segítségével fogják majd a tranzakciókat végrehajtani a jövőben. Mostanra pedig Kelly egyenesen ki is jelentette, úgy tekintetek a bitcoinra, mint digitális aranyra.

Egyben a cég igazgatójának hozzáállása jól tükrözi azt a megváltozott képet, amit egyre több vállalatvezető ismer fel a bitcoinban és a kriptopénzekben. A Tesla és a MicroStrategy, a két legbullishabb tőzsdén jegyzett cég mellett egyre több és több cég fordul a bitcoin felé. A héten például a tokiói tőzsdén kereskedett Nexon.co vásárolt 100 millió dollár értékben bitcoint, amit ugyanazzal magyaráztak, mint a többiek. A cég készpénz állományának 2%-át váltották át bitcoinra, hogy a cég részvényeseinek érdekeit képviselve megőrizzék az eszközeik hosszútávú értékét.

Minden bitcoint felvásároltak a bálnák

Több fundamentális mutató is arra világított rá, hogy a két héttel korábbi árfolyam esés nyertesei ismét a legnagyobb bitcoin befektetők, a bálnák voltak.

Szinte az egész április egy nagy hullámvasút volt a piacon. Az elmúlt években az április hónap hozta a legnagyobb profitot a bitcoin 12 éves fennállása során szinte kivétel nélkül. A hónap közepén még nagyon optimista volt ezzel kapcsolatban a hangulat, hiszen mindenkori rekordot is döntött az árfolyam a Coinbase tőzsdei bevezetése előtt egy nappal. Azonban a listázás után meredeken irányt váltott a trend és 18 ezer dollárt vesztett az árfolyamából a bitcoin a hónap végére. Bár végül innen feltápászkodott az árfolyam, 2% híján, de nem tudott hetedszerre is zöldben zárni a hónap a bitcoin esetében.

Több sem kellett azonban a legnagyobb befektetőknek, akik egy-egy ilyen árfolyamesésnél alig várják, hogy kinyissák a pénztárcájukat, hogy bevásárolhassanak egy kicsit. A Cryptoquant elemzője világított rá, hogy az adatok szerint a Coinbase prémium, azaz az intézményi és lakossági befektetők irányából jelentkező kereslet a nagybefektetők irányába húzza el a mutatót. Az esés során ugyanis az intézményi befektetőkre szakosodott platformon felélénkült a kereskedési volumen, míg a lakossági platformokon inkább továbbra is az eladási megbízások domináltak. Emellett a derivatív piacokon is élénk volt a kereskedés, ami szintén az intézményi vételi erő melletti érvet erősíti.

a múlt heti árfolyam emelkedéssel a crypto félelem és reszketés indexe ismét az április elején megszokott tartomány irányába vette az irányt

Az általános hangulat is azt mutatta, hogy nagy volt a pánik a két hétig tartó esés során. Azonban a múlt heti árfolyam emelkedéssel a crypto félelem és reszketés indexe ismét az április elején megszokott tartomány irányába vette az irányt.

Újabb adag USDT Tether került forgalomba

A stabilcoinok mára a kriptopénz szektor igen fontos pilléreivé váltak. A legnépszerűbb fiat kereskedési párnak ma már nem a kripto-dollár, hanem a kripto-USDT Tether számít. Az USDT iránti kereslet pedig mindenkori rekordot döntött a héten. Majdnem 1,5 milliárd dollár értékben bocsátottak ki Tether érmét a piacon amivel az USDT forgalomban lévő kínálata már meghaladja az 51 milliárd dollárt.

A stabilcoin készlet bővülése 2020 óta szorosan együtt mozog az árfolyam növekedésével, hiszen a növekvő stabilcoin mennyiség azt mutatja, hogy megnövekedett a vételi piac, ami minden bizonnyal a kriptopénz szektorba áramlik majd előbb vagy utóbb.

A stabilcoin készlet bővülése 2020 óta szorosan együtt mozog az árfolyam növekedésével

A stabilcoin készlet bővülésével párhuzamosan az altcoinok ismét lekörözték még a bitcoin teljesítményét is. Az ETH már több napja viszi hátán az egész piacot, ami ismét történelmet írt. Az április eleji 2000 dolláros csúcs után tegnap már 3300 dollár felett is kereskedtek az Ethereummal.

Kitekintés a jövőre: bitcoin kereskedési ötletek

Az év eleje óta tartó emelkedő trendet továbbra is megalapozottnak látja a napi grafikonon az alábbi elemző. Mivel az 50 napos mozgóátlag és a heti támasz még 49 ezer dollárnál sem esett el további növekedést vár a bitcointól a szerző. Véleménye szerint, amíg 55 ezer dollár felett van a bitcoin, nem kell aggódni, sőt 60 ezer felett még gyorsabb emelkedésre lehet számítani, felfelé nézve pedig csak 50 ezer dollár alatt beszélhetünk a trend kifulladásáról.

kereskedési ötlet

A heti grafikonon arra világított rá az alábbi elemző, hogy a 11. (!) heti gyertya sem tudott 60 ezer dollár felett zárni az elmúlt három hónapban. Ahhoz, hogy a növekvő trend tovább folytatódjon azonban erősebb vételi erőnek kéne megjelennie, ami az árfolyamot huzamosabb ideig 60 ezer dollár felett tudja tartani. Ezzel szemben a kereskedési volumen valójában január óta esik. Felfelé bőven lenne még növekedési tér 60 ezer dollár felett, ehhez azonban ki kéne törni az 57 és 67 ezer dollár közötti sávból. Ha viszont lefelé indulna meg az árfolyam, akkor 46 ezer alatt akár 30 ezres bitcoin árfolyammal is találkozhatnánk a jövőben.

kereskedési ötlet

A Fibonacci szintek és a korábbi emelkedési hullámok elemzése alapján a heti grafikonon most úgy látja az alábbi elemző, hogy kifulladhatott a mostani trend, ami akár 30 ezer dollárig is visszavetheti az árfolyam emelkedést.

kereskedési ötlet

 

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget