Heti‌ ‌bitcoin‌ ‌árfolyam‌ ‌elemzés:‌ már nem lehet szó nélkül elmenni a bitcoin mellett

Heti bitcoin árfolyam elemzés: már nem lehet szó nélkül elmenni a bitcoin mellett

A héten a bitcoin árfolyama az 55 és 59 ezer dollár közötti sávban konszolidálódott, miután a rekord döntést meredek letörés követte. A trend egybeesik a blokkláncon tapasztalt aktivitással, azaz a bálnák és az egyes címeken tranzaktált bitcoinok árulkodhatnak az elkövetkezendő trend irányáról.

Ez történt a héten a bitcoinnal: túl nagyra nőtt ahhoz, hogy ne vegyünk róla tudomást

A héten a nagybankok újabb köre csatlakozott a bitcoin forradalomhoz. A Morgan Stanley lehetővé tette az igazán gazdag ügyfeleiknek, akiknek a vagyonát legalább 5 millió dollár értékben kezeli a bank, hogy bitcoin alapokba fektessék a megtakarításaikat. A befektetési bank közleménye szerint azért tették lehetővé a bitcoin befektetéseket, mert nagyon nagy igény jelentkezett az ügyfeleik részéről a hasonló termékekre.

A VISA CEO-ja Al Kelly a héten bejelentette, hogy a bankkártya szolgáltató is lehetővé teszi a bitcoin vásárlást, miután a Mastercard már bejelentette ugyanezt még februárban. Bár eddig is lehetett bankkártyával bitcoint vásárolni, valójában sok esetben egy harmadik szolgáltató bevonása volt szükséges ahhoz, hogy a tranzakciókat le lehessen kezelni, mivel a nagy kártyaszolgáltatók nem nézték eddig jó szemmel, hogy bitcoint vesznek az emberek. Azonban a vásárlói nyomásnak engedni kellett itt is, így a VISA letérdelt a bitcoin előtt.

A Deutsche Bank pedig egy külön jelentést szentelt a bitcoinnak, amiben kitértek rá, hogy az 1 billió dolláros piaci kapitalizáció egyszerűen túl nagy már ahhoz, hogy ne vegyen róla tudomást a piac. A német nagybank egyben azt is kiemelte, hogy várakozásai szerint tovább emelkedhet a bitcoin árfolyama, amennyiben újabb eszközalapok és vállalatok csatlakoznak a bitcoin vásárláshoz, azonban felhívta rá a figyelmet, hogy továbbra is ultra magas volatilitással kell számolni a bitcoin árfolyama tekintetében.

Pedig a bitcoin volatilitás épp az elmúlt héten kezdett konszolidálódni. Miután az árfolyam 3 hónap folyamatos emelkedés után a héten oldalazásba kezdett, így január közepi szintre esett vissza a bitcoin volatilitás indexe.

továbbra is ultra magas volatilitással kell számolni a bitcoin árfolyama tekintetébenA Deutsche Banknak annyiban mindenképpen igaza van, hogy nem lehet elmenni ma már a bitcoin “jelenség” mellett. A hét elején a török líra árfolyama több, mint 14%-ot gyengült, miután kirúgták a központi bank vezetőjét. Ezzel párhuzamosan, szinte a bejelentéssel percre pontosan ugyanabban az időpontban meredeken megugrott a bitcoin iránti érdeklődés az országban. Újabb példát hozott tehát a bitcoin arra, hogy geopolitikai kockázat esetén egyre többen tekintenek a kriptopénzre, mint menekülő eszközre.

meredeken megugrott a bitcoin iránti érdeklődés Törökországban

Ha mindenki csak elad, ki halmozza fel a bitcoinokat?

A Glassnode elemzőcég a héten arra a kérdésre kereste a választ, hogy valójában melyik befektetői csoportnál landolnak a felhalmozásra kerülő bitcoinok.

A bitcoin tárcákban tárolt pénzmennyiség vizsgálatakor kiderült, hogy 2018 márciusa óta az 1 bitcoint vagy kevesebbet tartalmazó tárcák száma folyamatosan nő. A satoshi felhalmozók, vagyis a kisbefektetők a teljes bitcoin kínálatának 3,97%-át adták három évvel ezelőtt, ami mára már 5,2%-ra nőtt. Ez a csoport legutoljára 42 ezer dollárnál adott el bitcoint, azóta rekord árfolyam ide vagy oda, csak nő a felhalmozott bitcoinjaik száma. Ez nem mellesleg összecseng azzal, hogy a JP Morgan pont a héten tett közzé egy statisztikát, mely szerint az utóbbi hetek árfolyam mozgása mögött a lakossági befektetők állnak, nem pedig az intézmények, akik a korábbi hónapok során mozgatták az árfolyamot. Lehet, hogy a stimulus csekket váltják most be bitcoinra?

az utóbbi hetek árfolyam mozgása mögött a lakossági befektetők állnak, nem pedig az intézmények

A bitcoin befektetők egyre növekvő táborát adják a bitcoin bálnák, akik jelentős összegű kriptopénz felett diszponálnak. A legnagyobb óriás bálnák össz bitcoin készlete az elmúlt 3 év során szinte változatlan szinten állt.

Valójában a legnagyobb változás a bálnák közötti vagyon átrendeződésben jelent meg. A legnagyobb felhalmozóvá azok a tárcák váltak az elmúlt 3 hónap során, amelyek 100 és 1000 bitcoin közötti kriptopénzt tartalmaztak. Ezek a tárcák a nagyobb bálnáktól szívták el a bitcoinokat. Azonban az is elképzelhető, hogy valójában csak tárcák közötti diverzifikációról van szó, hiszen pontosan az nem ismert, melyik tárca mögött melyik befektető áll.

a legnagyobb változás a bálnák közötti vagyon átrendeződésben jelent meg

BTC/USD technikai elemzés: oldalazás után jön a letörés?

A múlt hetet vegyes hangulatban, oldalazással töltötte a bitcoin. A hosszabb leszúrások és magas kanócok azt mutatják, egyelőre sem a bikák, sem pedig a medvék nem tudták átvenni az irányítást az árfolyam trend felett. Hétfőn azonban 57 ezer dollárról 53 ezer dollárig gyengült a bitcoin. Március eleje óta tartja magát az 53 ezer dolláros ellenállás, ha ez alatt zár a bitcoin árfolyama a napokban, akkor az további letörést hozhat magával. Ez alatt, az 50 ezer dollár majd a 46 ezer dollár adhat támaszt az árfolyamnak. Alapvetően az egyre magasabb árfolyamcsúcsok mellett elmaradt a momentum, így negatív divergencia alakult ki az RSI mutató alapján.

A múlt hetet vegyes hangulatban, oldalazással töltötte a bitcoin

Ha visszatérne a vásárlási kedv újra a piacon, akkor az 55 ezer dollár felett ismét az 57 ezer dollárt, majd a mindenkori rekord árfolyamot, 61800 dollárt kellene leküzdenie a bitcoinnak. Efelett pedig már a 70 ezres árfolyam is szóba jöhet.

Az elmúlt két hétben egyre többen vettek fel short pozíciót

Az elmúlt két hétben egyre többen vettek fel short pozíciót a legnagyobb kriptopénz tőzsdéken. Bár alapvetően még nem beszélhetünk medve piacról, csak emiatt a mutató miatt, jól érzékelteti, hogy a korábbi emelkedett hangulatú február után egy kicsit kijózanodó március következett.

A határidős bitcoin árfolyam prémiuma is halványodni látszik az azonnali piachoz képest. A három havi határidős bitcoin ügyleteket általában 6-20%-os prémiummal kereskedik, ez március közepén 35%-ra ugrott, közvetlenül a rekord árfolyam megdöntése előtt.

A határidős bitcoin árfolyam prémiuma is halványodni látszik az azonnali piachoz képest

Kitekintés a jövőre: bitcoin kereskedési ötletek

A négy órás grafikonon egy fraktált emelt ki az alábbi elemző. A fraktál egy trendfordulót jelző öt gyertyából álló alakzat. Egy háromszög alakzattal kombinálva hasonló helyzetet hoz ki a grafikonon, mint ami január 8 és 17 között.

kereskedési ötlet

A napi grafikon elemzésekor további emelkedést vár a megtorpanás után az alábbi kereskedő április elejére. Véleménye szerint az előző hullámokhoz hasonlóan a Fibonacci szintek kellő támaszt jelentettek, így nem várja 52 ezer dollár alá a bitcoint a mostani korrekcióval sem a szerző.

kereskedési ötlet

Az alábbi grafikonon a 2017-es árfolyam mozgáshoz hasonlítja az elemző az idei trendet. Ha a görbe illesztése megfelelő, akkor májusra 100 ezer dollár feletti árfolyamon tetőzhet a bitcoin, ami után júniusra ugyanerre a szintre állhat vissza a bitcoin.

Az alábbi grafikonon a 2017-es árfolyam mozgáshoz hasonlítja az elemző az idei trendet

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget