Heti‌ ‌bitcoin‌ ‌árfolyam‌ ‌elemzés:‌ igazi “bitcoinos” rekorddöntés

Heti bitcoin árfolyam elemzés: igazi “bitcoinos” rekorddöntés

Regisztrálok!

2017 decemberében 19665 dolláros árfolyamon tetőzött a bitcoin, hétfő délután pedig történelmet írt a kriptopénz árfolyama azzal, hogy sikerült a korábbi rekordot is maga mögé utasítani. November 30-án az árfolyam már ezen szint felett is járt, a pontos rekord tőzsdénként eltérő, de 19800 dollár alatt kicsivel állt meg az emelkedés.

A rekord megdöntése után jött egy korrekció is, azonban az odáig vezető út sem volt akadályoktól mentes. A hétvégén ugyanis még csak 17000 dollár volt egy bitcoin köszönhetően egy közel 3 ezer dolláros szabadesésnek, amit csütörtökön produkált az árfolyam.

Ez történt a héten a bitcoinnal: új csúcson a bitcoin árfolyama

A rekord árfolyam elérése a szokásos “bitcoinos” módon történt. Értjük ezalatt, hogy sikerült valószínűleg sokakat meglepni az árfolyamnak az extrém árfolyam változékonyságnak köszönhetően. Ez a hét nem volt kivétel a volatilitás terén, mely az elmúlt hetekben csak folyamatosan nőtt.

Bitcoin volatilitás

Szerdán az optimista hangulat hirtelen vérvörös rettegéssé változtatta a piacokat, amikoris 19500 dollárról, éppen, hogy csak a korábbi rekord árfolyam alatt egy hajszálnyival hatalmas bitcoin eladási hullám érkezett. 24 óra leforgása alatt 16200 dollárig esett az árfolyam, a 17%-os gyengülést bizonyára sokan megérezték.

A gyengülés okaként több érvet is hoztak. Többek közt az kavarta fel a kedélyeket, hogy az amerikai szabályozó hatóságok a jövőben szigorúbban léphetnek fel a kriptopénz tárca szolgáltatókkal szemben, akiknek ezentúl kötelezően azonosítani kéne majd az ügyfeleiket, akárcsak a kriptotőzsdék teszik ezt már évek óta. De az esés okaként jegyezték azt is, hogy ismét megnyitott az OKEx tőzsde, ahol jelentős kínai forrás állt eddig parkolópályán a kiutalások felfüggesztése miatt. Eltekintve az amúgy kisebb nagyobb negatív hírektől, az esést valószínűleg nem egy általános negatív piaci hangulat, mint inkább több nagyobb megbízás okozta. Gondolhatjuk ezt leginkább amiatt ami ezután következett.

Miután a shortosok bezsebelték a profitot az árfolyamesés utáni Black Friday Bitcoin akció során, ismét a long pozíciók tulajdonosai örülhettek. Az árfolyam gyorsan magára talált, hétvégén már a 17-18 ezres árfolyam tartományt is maga mögött tudhatta, és tulajdonképpen azóta is szinte folyamatosan emelkedett egész hétfőn. A -17%-os esést tehát egy 20%-os erősödés követett

Árfolyam hullámvasút

Miközben az árfolyam éppen hullámvasútként viselkedik, van ami egyáltalán nem változik és folyamatosan nőtt az elmúlt időszakban. Tegnap ismét 8,9%-ot nőtt a bitcoin bányászat nehézségi foka, ami egyben azt is jelenti, hogy a mindenkori rekord nehézségtől már csak 5%-ra van a hálózat. A bányászati nehézségi fok emelkedése a korábbi bika ciklusok során is hasonló görbét írt le. A nagyobb nehézségi fok azt jelenti, hogy a tranzakciós díjak is emelkedhetnek a felhasználók számára, azzal együtt, hogy több idő is lehet amíg átér egy utalás a blokkláncon keresztül. Másfelől viszont a nehézségi fok emelkedése azt is mutatja, hogy a bányászok optimistán néznek a jövőbe, hiszen közel soha nem látott mennyiségű számítási kapacitást biztosítanak a bitcoin hálózat fenntartására mely jelentős erőforrást köt le és költséggel jár.

Bitcoin Mining Difficulty

BTC/USD technikai elemzés: csúcson innen, csúcson túl

A 2017-es bitcoin árfolyam csúcs leküzdése mindenképpen optimista piaci hangulatot mutat. Mind az intézményi befektetők, mind pedig a lakossági befektetők kihasználnak minden alkalmat arra, hogy egy kicsit is olcsóbban juthassanak bitcoinhoz. Ezért még nem szabad kijelenteni, hogy attól, hogy elértük a csúcs árfolyamot, már nem tud hova tovább nőni a bitcoin.

Miközben a bitcoin új csúcsokra tör, az arany árfolyam 15%-ot korrigált a mindenkori rekord árfolyamához képest. Néhány elemző szerint ez a forrás most a bitcoinba áramolhat, köszönhetően annak, hogy az intézményi érdeklődés egyáltalán nem lankad a kriptopénz iránt.

BTC/USD technikai elemzés

Egy erős trend során a korrekciók jellemzően nem tartanak tovább egy-három napnál. És pontosan ez történt a bitcoin esetében is. A napi grafikonon mindössze két piros gyertya jelent meg, amikoris 19500 dollárról 16200 dollárig esett be az árfolyam.

A zátonyra futó korrekció mindenképpen pozitív jel. Azt mutatja, hogy a bitcoin tulajdonosok egyáltalán nem sietnek, hogy profitot realizáljanak, ezzel szemben, akik szeretnének vásárolni, alig várják, hogy egy kisebb visszahúzódáskor beugorjanak. Az emelkedéshez pedig mindenképpen hozzájárult, hogy a CME gapet is sikerült zárni hétfőn az árfolyamemelkedéssel.

A felfelé görbülő mozgóátlagok azzal együtt, hogy az RSI túlvett tartományban van már több, mint 10 napja azt mutatja, a bikák jelentős erőt képviselnek a piacon.

A négy órás grafikonon az MACD továbbra is vételi jelet mutat. Az egyre magasabb árfolyam szintekhez egyre magasabb hisztogram csúcsok tartoznak, ami erősödő divergenciát jelez.

Fontos árfolyam szintet most leginkább a mindenkori árfolyam csúcs jelez, ha ismét átlépi az árfolyam a 19900 dollárt az még további erősödést hozhat magával, ha megvan a kellő támogatás a volumen részéről is. A mindenkori rekord árfolyam után a 20 ezer dollár mindenképpen jelentős pszichológiai korlát, ezt lehet több alkalommal kísérli majd meg bevenni a bitcoin. Lefelé pedig a 19500 (50-es és 200-as mozgóátlag jelenlegi pontja), a 18500 (Fibonacci) és a 17000 (esés utáni korrekciós pszichológiai szint) dolláros szintek adhatnak kellő támaszt egy nagyobb korrekcióval szemben.

BTC/USD technikai elemzés

Kitekintés a jövőre: bitcoin kereskedési ötletek

A négy órás grafikonon egy dupla csúcsot rajzolt ki az alábbi elemző. Figyelembe véve az október közepe óta tartó emelkedést és az annak során tapasztalt hasonló dupla csúcsokat, további emelkedést vár az árfolyamtól az elemző. Egészen 21 ezer dollárig erősödhet a bitcoin a következő napokban, ha bejönnek a számításai.

bitcoin kereskedési ötlet

Szintén a négy órás grafikont elemezve kevésbé pozitívan látja a jövőt egy másik elemző.

Elmélete szerint a 19800-nál tetőzött árfolyam után jelentősebb korrekcióra kell felkészülni, ami akár 15 ezer dollárig is leviheti év végére az árfolyamot.

bitcoin kereskedési ötlet

A napi grafikont elemezve arra hívta fel a figyelmet egy kereskedő, hogy az árfolyam nagyon hasonlóan viselkedik ahhoz képest, mint amit még idén március és június körül produkált a bitcoin. Erős felfelé ívelő, parabolikus trend, erős nyomás a pszichológiai szinteken túl (10 ezer vs 20 ezer) és erős konszolidáció az erőgyűjtéshez. Ha az árfolyam hasonlóan viselkedik, akkor eszerint a 21 ezer dollárról ismét visszahúzás következhet, majd 20 ezer dollár körül oldalazgathat majd sokáig ezután a bitcoin.

bitcoin kereskedési ötlet

Szintén a napi grafikont elemezve tökéletes parabolát írt le az árfolyam október elejétől kezdődően, amiről a mostani korrekcióval letért az árfolyam. A várakozások szerint itt is vagy oldalazásra vagy egy újabb parabola indulására kell felkészülni a kereskedő szerint.

Árfolyam parabola

A heti grafikonon pedig extrém optimizmust láthatunk az alábbi elemzőtől. A 2013-ig visszavezetett hullámok alapján 2021 elejére akár 50 ezer dolláros árfolyamot is várhatunk.

extrém optimizmus

Vásárlás most!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget