Heti‌ ‌bitcoin‌ ‌árfolyam‌ ‌elemzés:‌ 2000 milliárd dollárt ér a kriptopénz piac

Heti bitcoin árfolyam elemzés: 2000 milliárd dollárt ér a kriptopénz piac

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a kriptopénz piac a héten, miután számos altcoin és a bitcoin árfolyama is jelentős támasz szintekről pattant vissza. Már több, mint 2000 milliárd dollárt ér a bitcoin és az altcoinok összessége.

Ez történt a héten a bitcoinnal: még egy lépéssel közelebb a bitcoin ETF-hez

A világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock a héten jelentette, hogy 360 ezer dollárnyi profitot hozott össze csak a CME bitcoin határidős kereskedésből. Alapvetően nem is a mennyiség itt most a legfőbb hír hanem, hogy a BlackRock most már közvetlenül is részt vesz a piacon a bitcoin kereskedésben, nem csak harmadik felekkel kötött szerződései segítségével.

A vagyonkezelők irányából érkező nyomás miatt a Goldman Sachs befektetési bank a második negyedévben tervezi bevetni a titkos fegyverét: a teljes szolgáltatást nyújtó kripto befektetési üzletágat. Bár konkrétumokat még nem árultak el a termékekről, annyit lehet tudni, hogy szeretnék az ügyfeleik összes igényét házon belül kiszolgálni, beleértve a digitális eszközök vásárlását, tárolását, sőt akár token kibocsátásokat és derivatív ügyleteket is kínálnának a piacon legnagyobb szereplőnek számító eszközkezelőknek.

Jelenleg ugyanis továbbra is a Grayscale Bitcoin Trust-ja és egyéb altcoin befektetési alapjai szolgálják ki az intézményi befektetőket, akiknek a keze meg van kötve, hogy milyen piaci szereplővel állhatnak kapcsolatban. Alapvetően egy Amerikában is elfogadott Bitcoin ETF jelentené az intézmények számára az áttörést, hogy szabályozott keretek között tudjanak bitcoinnal kereskedni, azonban erre még várni kell. A Grayscale igyekszik megfelelni az ügyfelei által támasztott igényeknek. Nem állnak meg ott, hogy befektetési alapot kínálnak a legnagyobbaknak a piacon. Legújabb roadmapjükben megoldást kívánnak adni a bitcoin ETF hiányra és bemutatják, hogy terveznek a meglévő kripto termékeikből tőzsdén kereskedett ETF-et létrehozni.

Tulajdonképpen már nem nagyon van olyan intézményi befektető, amely ne szerepelt volna a hírekben vagy azért, mert bitcoint vásárolt vagy pedig azért, mert (még mindig) tűzzel-vassal ellenáll a kriptopénznek. Ezzel egyidőben pedig egymást érik a bitcoin árfolyamára vonatkozó becslések. A héten két izgalmas előrejelzésről is olvashattunk.

A Kraken CEO-ja szerint a bitcoin árfolyama idén elérheti egy Lambo ($180 ezer) árát, míg jövő év végére akár egy Bugattit ($3 millió) is vásárolhatunk egy bitcoinért cserébe. Ehhez hasonló nagyságrendet vár az ARK Invest befektetési alap vezetője is. Cathie Wood, az alap vezetője éppen tegnap fejtette ki véleményét a bitcoinról, ami szerinte 100-szor jobb, mint az arany. A piaci kapitalizáció számaira lefordítva ezt még 10-szeres emelkedés előtt állhat a bitcoin a jövőben. A bitcoin árfolyam jóslatokkal nem árt vigyázni azért. John McAfee például már évekkel ezelőtt is 1 millió dollárra várta a bitcoin árfolyamát, és előrejelzésében annyira biztos volt, hogy még meggondolatlan ígérgetésekbe is belement.

A legjobb negyedévét zárta a bitcoin

Kétségtelenül bika piaci hangulat uralkodott a héten mind a bitcoin, mind pedig az altcoinok piacán. Már a hét elején erős volt a vételi szándék a piacon, majd szépen, fokozatosan a hét végére még többen lettek a vásárlók. Hétfőn 58 ezer dollárig erősödött az árfolyam, és kedden már a 60 ezer dolláros szinttel is kacsingatott a bitcoin. Bár nem tudott végül 60 ezer dollár felett maradni egyelőre a bitcoin, azért így is jelentős, 10%-os hozamot hozott.

Március 31-ével véget ért 2021 első negyedéve, ami a bitcoin számára rekord magas árfolyam emelkedést jelentett. Január 1-hez képest 100%-os pluszban van jelenleg a bitcoin árfolyama.

Mindeközben az altcoinok is jelentős növekményen vannak túl, a bitcoin dominanciája a héten már 57%-os szinten is volt. Emlékeztetőül, 60% alatt szoktunk beszélni az altcoin tavaszról, amikor a bitcoinon túl is élet kerül a kereskedésbe. A második legnagyobb kriptopénz árfolyama, az Ethereum 20% feletti emelkedés után új rekordot döntött 2100 dollárnál, de egy sor más altcoin is egymásra licitálva hagyja maga mögött az újabbnál újabb árfolyam csúcsokat. Ennek következtében pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a kriptopénz piac: immáron több, mint 2000 milliárd dollárt ér a piaci kapitalizáció szerint a kripto szektor. Ez már valóban egy olyan szám, ami mellett nem lehet elmenni – a kriptopénzek ugyanis már többet érnek, mint a kibocsátott Apple részvények összessége. A piaci kapitalizáció megduplázásához mindössze 2 hónapra volt szükség. Már több, mint 100 olyan altcoin van a piacon, aminek a piaci kapitalizációja 1 milliárd dollár felett van.

Hozzá kell tenni, nem csak a kripto ökoszisztéma dagad egyre nagyobbra. 2021 első negyedévében 2,6 milliárd dollárnyi tőkéhez jutottak azok a startupok, amik blokklánc technológiával vagy kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokkal foglalkoznak. Összehasonlításul 2020-ban egész év alatt érkezett 2,3 milliárd dollár a szektorba, ami mindenképpen azt mutatja jelentősen megnőtt az igény az iparág vállalatai iránt.

BTC/USD technikai elemzés: 56 és 60 ezer dollár a kritikus pont

Hétfőn a 20 napos mozgóátlagról pattant vissza a bitcoin miután a hét eleji eufória után pár nap korrekció következett. A hangulat továbbra is pozitívnak látszik, a bikák minden adandó alkalmat, amikor az árfolyam egy kicsit leesik kihasználnak arra, hogy bevásároljanak a kriptopénzből. Ez jól látszik a grafikonon is, ahogy egyre többször látni leszúrásokat, amik csak ideig-óráig tartják alacsonyan az árfolyamot.

egyre többször látni leszúrásokat, amik csak ideig-óráig tartják alacsonyan az árfolyamot

 

A következő fontos szint továbbra is a 60 ezer dolláros pszichológiai állomás. Már több alkalommal is járt 60 ezer dollár felett a bitcoin, de amíg nem jelenik meg több napi gyertya is efelett a szint felett, nem lehet további növekedéssel számolni még. Azonban, ha sikerül átlépni ezt a frontvonalat és akár a legutóbbi rekord árfolyamot 61825 dollárnál megugrani, az további emelkedő csatornát nyithat akár 70-80 ezer dollár irányába.

Azonban egyre erősebben jelennek meg a medvék is a piacon, hiszen a rekord árfolyam szint egyben rekord profit realizálási lehetőséget is jelent mindenki számára a piacon. Egy nagyobb eladási hullámnál a kritikus szinteket a 20 napos mozgóátlag (56 ezer dollárnál) és az 50 napos mozgóátlag (54 ezer dollárnál) jelentik.

Fontos dátum érkezik jövő héten, amikor a Coinbase amerikai tőzsde részvényeit piacra dobják. A kibocsátás környékén minden bizonnyal jelentős volatilitás lesz tapasztalható az árfolyamban is.

Kitekintés a jövőre: bitcoin kereskedési ötletek

Érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet egy elemző a napi grafikont vizsgálva. Minden hónap utolsó péntekét összesonlítva arra jutott, hogy a Fibonacci szintek mentén zárt eddig a bitcoin. Számításai szerint április végére 64500 vagy 75800 dollár körül alakulhat a záró árfolyam.

kereskedési ötlet

 

A hat órás grafikonon egy lefelé záródó ék alakzatot formált az árfolyam az elemző grafikonján. Az ékből a felfelé kitörést a hét második felére várja a kereskedő.

kereskedési ötlet

 

Egy az átlagostól eltérő időhorizontot, a 8 órás intervallumot vizsgálta az alábbi grafikon segítségével egy elemző. A felfelé tartó csatornában a múlt héten zárult le egy korrekció. A csatorna szélét érintve további felpattanást vár most az elemző az elkövetkezendő napokra.

kereskedési ötlet

 

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget