Heti‌ ‌bitcoin‌ ‌árfolyam‌ ‌elemzés:‌ ha már bitcoinnal nem is, altcoinnal lehet most keresni

Regisztrálok!

Sokadik elemzésünk kezdődött már a hetekben azzal, hogy szinte semmi érdemleges nem történt a bitcoin árfolyamával. A legnépszerűbb kriptopénz a héten sem okozott különösebb meglepetést és továbbra is a 9200 dolláros szint körül mocorgott a kereskedés.

Tulajdonképpen szabadságra ment a bitcoin árfolyam és nem csinál semmit.

Nem úgy, mint az altcoinok, amik virágzásnak indultak köszönhetően annak, hogy a bitcoin sosem látott árfolyam stabilitást garantált az elmúlt időszakban.

Ez történt a héten a bitcoinnal: miközben az árfolyam stagnál, az altok kilőttek

Fontos kiemelni, hogy míg a bitcoin árfolyam különösebben nem ingott meg a héten, izgalmakban lehetett azonban részünk.

A világ második legnagyobb közösségi média hálózatát, a Twittert ugyanis támadás érte. Olyan felhasználók fiókja felett vették át a támadók az uralmat, mint Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos és Barack Obama. Sőt, még Kanye West és Kim Kardashian sem maradt ki a támadásból, ami azt mutatja, nem válogattak a fiókok között a támadók, csak arra mentek, minél nagyobb követői bázissal rendelkezzenek. A feltört fiókokkal pedig az egyik legrégebbi bitcoin csalást kezdték el promótálni –  ha valaki küld nekik bitcoint, akkor annak a dupláját fizetik vissza. Annak ellenére, hogy viszonylag gyorsan sikerült visszaállítani a fiókokat, a csalók így is jelentősebb összegekhez jutottak. Arról nem is beszélve, hogy pár napig a mainstream média is ezzel a “bitcoin csalással” volt tele.

Pedig a valóságban nem is bitcoin csalásról beszélhetünk, hanem pontosan egy központosított rendszert sikerült feltörni, ami olyan decentralizált rendszerek esetében, mint amilyen a bitcoin is nem valósulhatna meg.

Mindezek mellett, hogy jelentős – negatív publicitást kapott a bitcoin, az árfolyam tulajdonképpen nem is reagált, azt mutatva, hogy kezd megérni a piac arra, hogy attól, hogy a bitcoin és a csalás szó egy cikkben szerepel, attól még ez nem azt jelenti, hogy a bitcoin nem lenne egy legitim befektetési eszköz.

A bitcoin az egyik legvolatilisebb eszköz a világon, mindeközben azonban 2 hónapja egy helyben áll szinte az árfolyam. Ezt alapvetően a befektetők nem szokták hosszútávon értékelni, akik azért kereskednek a piacon, hogy az árfolyamváltozásból hozamot generáljanak.

Múlt héten már írtunk róla, hogy nagyobb összegek állnak USDT és egyéb stabilcoinokban, arra várva, hogy mikor lehet befektetni őket a piacon. Miközben sokan egy letörést várnak és kivárnak a beszállással a bitcoin esetében, az altcoinok piacán egyre nagyobb mozgolódás volt tapasztalható.

A mozgolódás pedig több esetben egyáltalán nem nevezhető tötymörgésnek.

Az egyik legígéretesebb altcoin, amiről pont egy hónappal ezelőtt írtunk a Chainlink megállíthatatlannak látszik.

Chainlink árfolyam

A héten kitört a 4-5 dolláros árfolyamsávból és egészen 8,9 dollárig duplázta az értékét egy hét lefolyása alatt. Bár innen visszakorrigált 7,4 dollár az árfolyam, ez még így is közel 50%-os hozam egy hét alatt, amit a bitcoin még a fénykorában sem produkált sokszor. Az árfolyam robbanáshoz jelentős forgalom is társult, ami a hétvégére kicsit alábbhagyott.

A Chainlink egy olyan decentralizált rendszer, ahol felhasználói adatok adás-vételére van lehetőség az adat tulajdonosának bevonásával. Ahelyett, hogy önként átadnánk a böngésző előzményeinket és egyéb marketing célból igen hasznos adatainkat önként, a Chainlink projekt esetében ezért még pénzt is kaphatunk LINK token formájában. Az utóbbi időben a Chainlink Google-el kötött megállapodása további izgalmakat hozhat még az altcoin és akár az összes Google felhasználó életében.

Az altcoin befektetők megtaláltak a héten a Tezost is, melynek az árfolyama 2,4 dollárról 3,2 dollárra lőtt ki a múlt héten, ami 33% eredményt jelent. A blokklánc különlegessége, hogy mára a tokenizált eszközök origójának számít, miközben a önszabályozás még valóban decentralizált módon történik a rendszerben.

Tezos árfolyam

Végül, de nem utolsó sorban pedig nem mehetünk el szó nélkül a dogecoin árfolyam pumpálása mellett sem. Július első hete óta jelentősen megnőtt a mémcoin körül a hírverés és vele együtt az árfolyama és a forgalma is.

Először július 8-án kezdtek el TikTokon terjedni a daytrader kereskedők videói, akik arra buzdították a felhasználókat, hogy fektessenek az alapvetően évekkel ezelőtt viccnek indult Dogecoinba. Az árfelhajtás pedig igen csak jól sikerült első körben 95%-ot emelkedett a dogecoin árfolyama 1 hét alatt. A @jamezg97 felhasználó által posztolt videót közel 1 millióan nézték meg és 75 ezer like-ot kapott az elmúlt hetekben, mindenképpen azt mutatva, a TikTok felhasználói rétege fogékony a témára.

Ha ez nem lett volna elég, a héten Elon Musk – mielőtt még feltörték volna a fiókját – szintén beszállt a Dogecoin árfolyam pumpálásba. A Tesla vezére szombaton robbantotta a bombát, amikor egy képet posztolt a Dogecoint jelképező kutyáról, amint elsöpri a bankrendszert. A képhez mindössze annyi üzenetet fűzött: “elkerülhetetlen”. Nem is kellett több az árfolyamnak, az alábbi grafikonon jól látszik, ahogy Musk tweet-je után az árfolyma 14%-ot ugrott fél óra alatt.

Dogecoin és Elon Musk

További jelentős növekményt könyvelhetett még el a héten pár kisebb altcoin is: az ABBC Coin (+32%), a Digitex Futures (31%), az iExec RLC (30%) és a Swipe (22%).

BTC/USD technikai elemzés: veszélyes vizeken jár a bitcoin

Miközben az altcoinok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a bitcoin dominanciája visszaesett az idén februárban tapasztalt szintre. Amikor legutóbb csökkent a bitcoin dominancia, az jelentős árfolyam esést is hozott maga után, de akkor a pandémiás időszak sokkja sokkal inkább hatott az árfolyamra. Korábban pedig tavaly októberben csökkent hasonlóan a bitcoin dominancia, amikor először egy nagyobb növekmény, majd utána egy letörés következett az árfolyamban.

Kérdés, hogy a mostani ciklusban éppen hol járunk, a növekményen már túl vagyunk (oldalazva) és következik a letörés vagy még csak most jön majd az emelkedés.

Bitcoin árfolyam és a bitcoin dominancia

Az biztos, hogy nagyon sokáig már nem lehet húzni ezt az alacsony volatilitású környezetet. Tulajdonképpen 9. hete stagnál az árfolyam különösebb jelentős kilengések nélkül. Az utóbbi két alkalommal a bitcoin árfolyama a 10-12. hét után már nem bírt magával és általában több ezer dolláros ingadozást produkált. 2018 novembere és 2019 máriucsa között is volt egy hosszabb stagnálási időszak, aminek a vége tulajdonképpen a kriptotél végét is jelentette és tavasszal jelentősen megnövekedett a kereslet és vele az árfolyam ingadozás is a piacon. Tavaly nyáron viszont a volatilitás csökkenése mellett folyamatosan csorgott lefelé az árfolyam.

Bitcoin volatilitás görbe

Technikai szempontból most a Bollinger Band kerülhet előtérbe, mivel ez fejezi ki talán legszeméletesebben az árfolyam mozgást a volatilitás tükrében. A Bollinger sáv annál szélesebb, minnél nagyobb az árfolyam kilengés egy adott időszakban. Most a bitcoin piacán olyan kicsi a volatilitás, ami 2018 novemberében volt látható utoljára. Ha ezt vesszük alapul, akkor a következő időszakban jelentős árfolyam csökkenésre kell felkészülni. Ugyanis, nem sokkal a hasonló szűk sáv elérése után az árfolyam annak idején 50%-ot vesztett értékéből és 6000 dollárról 3000 dollárra esett vissza.

Keskeny Bollinger Band

Bár fel kell készülni egy nagyobb méretű esésre, fontos látni, hogy egyrészt a múlt nem garancia a jövőre nézve, másfelelől pedig 2018 őszét megelőzően a bitcoin árfolyama amúgy is egy lefelé tartó trendben volt, míg most éppen ellenkezőleg egy felfelé ívelő trendet követett stagnáló időszak.

Kitekintés a jövőre: bitcoin kereskedési ötletek

Az egyik kereskedő arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentős mennyiségű Tether került forgalomba tegnap, ami árfolyam felhajtó hatással bírt a bitcoinra is. Ezzel egyidejűleg pedig óva int mindenkit, hogy a jövőben ugyanígy le is törhet hirtelen az árfolyam.

Bitcoin árfolyam tipp

Az egy órás grafikonon a kritikus szinteket a 9220 adja, efelett lehet további növekményt várni még a ma reggeli árfolyammozgástól. Lefelé a 9025 dollár adhat támaszt egy visszapattanás esetén.

Háromszög alakzat

Egy emelkedő háromszög alakzatból felfelé törhet ki az árfolyam, ha 9200 dollár felett meg tud kapaszkodni a bitcoin ára a következő órákban, ami akár 9400 dollárig is viheti az árfolyamot.

Kis és nagy háromszög

Mind a kis, mind pedig a nagy háromszög tehát felfelé induló árfolyam momentumot jelez előre. Az alábbi elemzésben két féle szcenárióval is számolnak. A medve piaci elmélet 6600 dollárra várja a letörés alját őszre, míg a bika piaci elmélet szeirnt már túl vagyunk az első letörésen és indulhat felfelé az árfolyam.

Elliot hullámok

 

Vásárlás most!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget