Elon Musk földbe döngölte a Bitcoint, új altcoinnal trollkodik

Elon Musk nevét átkozzák sokan a kriptoközösségben, de úgy tűnik a milliárdos vállalkozót és cseppet sem zavarja. Bedöntötte a Bitcoin árfolyamát, most pedig újabb altcoinnal trollkodik. A Starbase Token (STAR) árfolyamát alaposan megtolta, de az nem sokkal vissza is zuhant.

Elon Musk közösségi médiában folytatott ámokfutása kezd nyomasztó lenni. Korábban egy-két viccesnek tűnő tweettel hergeltek a Twitter népét, most azonban egyik bejegyzést tolja a másik után, már-már összefüggéstelenül.

Mint arról korábban írtunk, februárban bejelentette a Tesla, hogy 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoinból. A hír óriásit lökött a kriptopénz árfolyamán. Alig ocsúdtunk fel az árfolyam emelkedés kábulatából, újabb bejelentés érkezett Musk cégétől, miszerint a vállalat Bitcoint is elfogad fizetőeszközként az elektromos autókért cserébe.

Nagy volt az öröm, a Bitcoin szárnyra kapott. Múlt héten azonban jött a sokkoló bejelentés, miszerint az amerikai vállalat felfüggeszti a Bitcoin fizetési lehetőséget, mivel megállapította, hogy az erősen környezetszennyező túlzott villamosenergia fogyasztása miatt.

A hír hatására a Bitcoin megcsuklott, az árfolyama megindult lefelé. Sokan támadták Muskot, pump and dump-pal vádolták. Többen azt kifogásolták, hogy Elon egy mainstream hírportál linkjével próbálta a Twitteren bizonygatni döntésének jogszerűségét. Bár a vállalat hozzátette, hogy a Tesla még megtartja a Bitcoin befektetéseit, az már nem sokat emelt a BTC árfolyamán.

A Bitcoin mélyrepülésével egyébként Musk saját magának is vermet ásott, hiszen maga a Tesla részvénye is meredeken zuhanni kezdett.

Bitcoin helyett újabb altcoinra telepedett rá

A Bitcoin bedöntő tweetek után azonban Musk nem állt le, a Dogecoin trollkodása helyett egy újabb altcoinra vetette ki a hálóját. A közösségi médiában közzétett egy képet a Tesla Starbase-ről, mely hatására a Starbase Token (STAR) árfolyam kilőtt. 6000 százalékos emelkedést tapasztalt a kriptopénz, majd szinte azonnal össze is omlott.

A Starbase hivatalos weboldala szerint a projekt révén a startupok tokenek kibocsátásával gyűjthetnek forrásokat. A Starbase natív tokenje, amellyel május elején 0,002 dollár körül kereskedtek, a DEXTools szerint ma 0,30 dollárt ért Elon Musk bejegyzésének hatására.

Kezd némileg aggasztó lenni az, ahogyan Elon Musk tweetjeire a kriptopénzek mozognak. Olyan kriptovaluták árfolyamára is hatással van a vállalkozó, amihez aztán végképp semmi köze, lásd a Starbase Tokenjét, amelynek ugyan a neve megegyezik a SpaceX rakéta indító létesítményének nevével, mely Texasban található, kézzel fogható szálon nem kapcsolható Musk a projekthez.

A token árfolyama azonban a csúcs után több mint 80%-ot esett vissza, ami pontosan megmutatja azt, hogy milyen kockázatos lehet olyan altcoinokba fektetni, amelyek mögött megkérdőjelezhető érdemek állnak.

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget