Brutálisan megdrágultak a Bitcoin tranzakciók

A Bitcoin tranzakciós díjak új történelmi csúcsot értek el, így a BTC utalások költsége még a 2017-es rekordot is megdöntötte.

A Bitcoin digitális arany narratívája egyre erősebb, hiszen egyre több kriptopénz befektető dönt úgy, hogy inkább hosszú távon megtartja a kriptopénzt, nem pedig elkölti. Most lehet jobban is jár, ugyanis a Bitcoin utalások drágábbak, mint valaha. A BitInfoCharts legfrissebb adatai szerint a kriptovaluta tranzakciók átlagos díja 59,87 dollár.

Ez magasabb, mint azt a 2017-es decemberi bikafutáskor tapasztaltuk, amikor az átlagköltség elérte az 55,17 dollárt. Csak az elmúlt 10 napban az átlagos tranzakciós díj több mint 300%-kal emelkedett – április 11-én 14,86 dollár volt.

Hogy miért? Egész egyszerűen azért, mert sokan használják a Bitcoin hálózatot. És minél többen használják azt, annál magasabb díjakra lehet számítani.

Minden Bitcoin blokkláncon történő tranzakciót egy bányásznak jóvá kell hagyni. A bányászokat Bitcoinban jutalmazzák a munkájukért, és ha a hálózat forgalmas (azaz sokan mozgatják a kriptovalutát), akkor prémiumot kell fizetni a feladat elvégzéséért.

Szóval ha utalni szeretnél, de nem akarsz sokat fizetni türelmesen várnod kell. Megoldást jelenthet a Lightning Network bevezetése, amelynek már a nevéből is következtetni lehet, hogy rendkívül gyors és emellett kevésbé költséges utalást ígér.

Hosszú távon az on-chain díjak emelkedni fognak, ezért elengedhetetlen lesz a jövőben a Lightning használata. Sokan még mindig ódzkodnak ettől, de ha mindennapi fizetőeszközként akarunk a Bitcoinra tekinteni, bizony meg kell barátkoznunk a Lightning gondolatával. Néhány kriptotőzsde, mint az OKEx vagy az OkCoin már implementálta a Lightning Network-öt a hálózatába, de a Coinbase, a Binance és a Kraken egyelőre még várat magára.

James Prestwich, Bitcoin fejlesztő és a Summa nevű decentralizált pénzügyi (DeFi) startup alapítója azt nyilatkozta: “Minden blokkláncnak korlátozott az áteresztőképessége. Egy tranzakció elküldése vagy olcsó vagy kényelmes, de mindkettő nem működik”.

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget