Bitcoin-barát városok, ahol nem nehéz bitcoinban költekezni

Vásárlás most!

A bitcoin népszerűsége hihetetlen iramban növekszik a virtuális valuta 2009-es születése óta. Bár még csak 10 éve látott napvilágot ez az elképesztő technológiai vívmány, már több, mint 85%-a kibányászásra került, nagyjából még 4 millió bitcoin vár bányászatra.  Ezzel egy időben folyamatosan nő a bitcoin ATM-ek száma szerte a világon, hiszen idén már több, mint 2500 ATM működik, és egyre több kereskedő illetve internetes oldal fogadja el a kriptovaluták királyát. Ahogy változik a mainstream bitcoinról alkotott véleménye, a kriptovaluta úgy szivárog be a hétköznapi pénzügyekbe.

Mint az tudjuk, a bitcoinnak (BTC) számos előnye van. Először is lehetővé teszi, hogy pénzt küldjünk és fogadjunk bárhonnan és bármikor. A pénz utalásához nem szükséges megadni a pénzügyi illetve személyes adatokat, így elkerülhetőek a csalások és a személyazonossággal való visszaélések. A BTC további előnyei közé tartozik az, hogy viszonylag alacsony tranzakciós díjakon végezhetünk el különböző tranzakciókat, az átláthatósága pedig mindenképp megkönnyíti a sokszor zűrzavaros nemzetközi fizetéseket. A bitcoin már a világ számos helyén vált kifejezetten vonzóvá, most pedig megmutatjuk, mely városokban nem okoz gondot a bitcoinnal való fizetés.

Los Angeles, USA

Az „angyalok városának” nevezett metropolisz nemcsak Hollywood-nak és a showbusiness leggazdagabb embereinek ad otthont, de a legtöbb bitcoin ATM-nek is. Jelenleg a hatalmas kaliforniai városban 145 automata van szolgálatba állítva, ezen felül pedig több, mint 800 vállalkozás fogadja el a BTC-t, mint fizetőeszközt. A városban 45 különböző bitcoin-találkozó kerül megrendezésre, ahol a digitális valuta lelkes felhasználói találkozhatnak egymással, megoszthatják tapasztalataikat, beszélhetnek a legújabb trendekről és megvitathatják a kriptovilággal kapcsolatos ötleteiket.

New York City, USA

A Big Apple a keleti part legnagyobb városa, több, mint 8,5 millió lakóval büszkélkedhet. Világszinten New York minden téren kiemelkedő, legyen az a divat, technológia, képzőművészet, pénzügy vagy az opera. 2015-ben a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma elindította a BitLicense-t azzal a céllal, hogy ezzel is támogassa a virtuális valutát és annak használatát. Azóta a bitcoin népszerűsége ugrásszerűen megnőtt New Yorkban. Jelenleg 117 ATM-el, 116 bitcoin-találkozóval rendelkezik, emellett pedig több, mint 500 vállalkozás vált hivatalos bitcoin-elfogadó partnerré.

San Francisco, USA

San Francisco a világhírű Szilícium-völgynek otthont adó, bohém város, egyértelmű választás lehet a bitcoin és más modern technológia iránt rajongó felhasználók számára. Itt tömörülnek az informatikai iparág legnagyobb fejlesztői, elég csak az olyan hatalmas technológiai vállalatokra gondolnunk, mint az Apple, a Facebook, a Twitter vagy a Google. Mivel itt folyamatosan az innovációk elfogadására törekednek, nem maradhat le a blokklánc technológia és a bitcoin sem. San Franciscoban 111 helyen fogadnak el bitcoint, amiből 18 webhely. Mivel a városban magasak a jövedelmek, nem csoda az, hogy online bitcoin-áruház alakultak, melyek óriási forgalmat bonyolítanak le.

London, Egyesült Királyság

A kriptovaluta-láz elérte az európai pénzügyi világ központját, Londont is. A London Theatre District volt az első jegykiadó ügynökség, amely lehetővé tette az ügyfeleik számára, hogy bitcoinnal vásárolhassák meg jegyeiket. Ez úttörő lépésnek számított a bitcoin londoni bevezetésének történetében. Több start-up vállalkozás is a városban találta meg a számításait, mint például a Coinfloor kriptotőzsde. Ennek ellenére a Reuters jelentése szerint az Egyesült Királyság Pénzügyminisztériuma aggodalmát fejezte ki a kriptovalutákkal kapcsolatos kockázatok miatt. Olyan jogszabályt készülnek elfogadni, amely a bitcoin kereskedőit személyazonosságuk nyilvánosságra hozatalára kötelezi. Ez a lépés valamilyen szinten érthető is, hiszen Londont is sújtotta erőszakos terrorcselekmény, mely néhány éve több európai nagyvárost is rettegésben tartott.

De úgy tűnik, hogy a rendeletek nem akadályozzák meg a BTC használatát, hiszen népszerűsége nem csökken. London nagyon gyorsan reagált a bitcoin megjelenésére, és már teljesen hétköznapivá vált az eszköz használata. A 8,3 milliós városban 104 helyen fogadják el a BTC-t, emellett pedig 74 automata található. A londoni bitcoin csoportnak több, mint 2311 tagja van, ezzel a város az egyik legnagyobb közösséget tudhatja magáénak a világon.

Madrid, Spanyolország

Habár Spanyolország még néhány éve elég nagy gazdasági problémákkal küszködött, fővárosa mégis felzárkózott és kiemelkedő helyen végzett a bitcoin elfogadásának tekintetében. Madridban jelenleg 97 vállalkozás fogadja el a bitcoint, melyek között vannak éttermek, üzletek és szálláshelyek is. A BTC használatának előmozdításában fontos szerepet játszik a Singularity X digitális eszköztőzsde is, mely folyamatos hirdetéseivel hívja fel magára a figyelmet a legnagyobb futballmeccsek alatt.

Vancouver, Kanada

Kanada lett az első nemzet, amely elfogadott egy virtuális valutát szabályozó törvényt, de ez a lépés nem akadályozta meg a bitcoin elfogadását. Vancouverben, az ország egyik legsűrűbben lakott városában, 86 BTC-t elfogadó kereskedő és 48 ATM van. Ennek köszönhetően hihetetlenül egyszerűvé vált bitcoin fizetni, legyen az egy kávézó, egy bevásárlóközpont vagy akár egy szálloda.

Bécs, Ausztria

Ausztria fővárosa ad otthont a világ első Bitcoin Bankjának, amely a magyarok által jól ismert bevásárló utcában, a Mariahilfer Strasse-n található. Az emberek könnyen és gyorsan válthatják át készpénzüket bitcoinra és kaphatnak fontos információkat a kriptovaluta-ipar legújabb fejleményeiről. 2016 végén a bitcoin volt a legjobban teljesítő valuta Ausztriában. Összesen 99 helyen lehet a kriptovalutával fizetni Bécsben. A BTC sikere borítékolható volt az osztrák fővárosban, hiszen az egyik legtöbb bűncselekmény az e-pénztárcák, a bankkártyák és hitelkártyák használatához köthető. A bitcoin segítségével csökken a hitelkártya csalások száma és biztonságosabbá válnak a fizetések valamint az utalások.

Bitcoin Bank Bécsben
Bitcoin Bank Bécsben

Berlin, Németország

Berlin és Németország fontos szerepet tölt be a bitcoin európai elfogadásában. A The Local szerint a BTC olyannyira elterjedt, hogy a német fővárosban már a nyaralásunkat, az éttermi vacsoránkat is fizethetjük bitcoinnal, de emellett még az egyetemi oktatás is finanszírozható az eszközzel. Itt az egyik legmagasabb a bitcoin elfogadási arány egész Európában. 77 helyszínen lehet a kriptovalutával fizetni, de ami igen meglepő nincs a városban bitcoin ATM. A The European School of Management and Technology (Európai Menedzsment és Technológiai Iskola) bevezette az egyetemi tandíj bitcoinnal való kiegyenlítésének lehetőségét is. Az iskola igazgatója Georg Garlichs úgy vélte, hogy egy üzleti iskolának mindig innovatívnak és jövőközpontú kell lennie, így a bitcoin elfogadása teljes ésszerű döntésnek számított.

Buenos Aires, Argentína

Buenos Aires egész Dél-Amerikában a vezető Bitcoin város. Több mint 2,9 millió lakosa, 130 bitcoint elfogadó kereskedése és 3 működőképes automatája van. Egy olyan országban, ahol jelenleg is pénzügyi válság tombol, kifejezetten nyitottak a kriptovalutákra, különösen a bitcoinra, mely egyesek szerint menedék eszközként szolgálhat, a nemzeti valuta elértéktelenedése esetén.

Ljubljana, Szlovénia

A szomszédos Szlovénia kifejezetten kedvező lehetőségeket nyújt a kriptovaluta cégek számára. A mindössze 272 000-es Ljubljana már 51 BTC-t elfogadó kereskedővel és 5 ATM-el büszkélkedhet, emellett a híres BitStamp egyik központja is itt található.

Mivel egyre több embert érint a kiberbűnözés, ezért fokozatosan mindenki a biztonságosabb megoldásokat keresi az átutalások és a fizetések során. Személyes- és pénzügyi adataink védelme rendkívül fontos, ezért az elkövetkezendő években a blokklánc használata és a bitcoin tranzakciók felválthatják az elektronikus fizetésre alkalmas bank-illetve hitelkártyákat. Az előrelátó vállalkozások erre a lehetőségre már felfigyeltek és talán egyre több kereskedő és szolgáltató csatlakozik a bitcoint elfogadók táborához.

Vásárlás most!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget