A augusztus 22-i szocialmédia bejegyzésében Hans Hauge, a Ikigai kriptovállalati befektetési alap vezető minőségi kutatója azonosította a Bitcoin helyzetét a 2017. elejéhez hasonlóval. Alig néhány hónappal azelőtt, hogy a kriptovaluta elérte a mindenkori rekordot, a 20 000 dollárt.

A megfelelő diagram kíséretében levő tweetben Hauge írta:

„A Bitcoin buborék tetejét egyértelműen azonosítják az igazított bináris BDD sötétvörös klaszterével.”

Hozzátette:

„Amíg ez meg nem történik, nem vagyunk a csúcson. A közvélemény kulcsszerepet játszik itt, mert ezt a vörös klasztert a tömeg feltételezése okozza, és önmegvalósító (reflexivitás). ”

Mi a BDD?

A BDD egy adott Bitcoin mennyiség mozgása közötti időtartamra vonatkozik. A magasabb árak általában egybeesnek az érmék gyakrabb mozgatásával – és jelenleg Hauge szerint az ellenkező tendencia látszik.

Ezzel párhuzamosan, a Bitcoin Fear & Greed Index, amely szintén méri a piaci hangulatot, a lehetséges tartomány alja közelében marad.

Pontosan ezt kell keresni, ha hosszú távon vásárolsz kriptót” – tanácsolta Hauge.

A bitcoin felhalmozódási fázisa esedékes

A BTC / USD a hónap nagy részén nem ösztönző oldalirányú mintázatra esett vissza, amely figyelmeztetésekre utal, hogy a visszaesés folyamatban van.

Egy másik kereskedő szerint ez a sor a 7000 dolláros tartományba való bejutás lehet, amely szerint az ilyen visszahúzódás történelmileg valószínű, és nem utal a medvepiacra.

Kicsinyítés mellett más piaci elemzők éppen az ellenkezőjét jósolják: a friss nyereségeket a következő évi blokk jutalom jellemzi, amely a májusban esedékes felére csökkenteni.

PlanB, a Twitteren előjelezte a stock-to-flow metódust Bitcoin árára is, hogy a jelenlegi viselkedés utánozza a 2017 elején történteket.

“A Bitcoin 3 hónapos küzdelme a varázslatos 10 000 dollár megtörése érdekében úgy érzem, hogy a 2017-es év küzdelme az 1000 dolláros áttöréséért megegyezik… mindannyian tudjuk, mi mi lesz a következő” – tweetelt a múlt héten.

forrás:Cointelegraph