Az USA figyelmezteti a Visa-t, a Mastercard-ot, hogy óvatosan járjon el a Librával kapcsolatban

Regisztrálok!

A Paypalnak a Libra projektből való nagyon nyilvános kilépése nyomán az amerikai jogalkotók most a Stripe, Visa és a Mastercard döntésére gyakorolnak nyomást, hogy újragondolják a Libra Association tagságot. Október 8-án két amerikai szenátor három levelében sürgette a technológiai és pénzügyi óriásokat, hogy „óvatosan mérlegeljék” a kockázatokat, mielőtt továbbmennének.

Több politikai nyomás

Amint a news.Bitcoin.com nemrégiben beszámolt , Paypal megszakította a kapcsolatokat a Facebook közelgő kriptoprojektjével , elhagyva a Libra Association-t . A Libra nem idegen az állami jogalkotók erősen megfogalmazott leveleinél, és most még a projektet támogató vállalatok is megérezik a szabályozási hátteret. Két amerikai szenátor, Brian Schatz (D-Hawaii) és Sherrod Brown (D-Ohio) által írt leveleket elküldték a San Francisco-i online fizetési feldogozónak, a Stripe Inc.-nek, valamint a Visa és a Mastercard pénzügyi óriásoknak. A levelek részben kijelentették:

Javasoljuk, hogy alaposan mérlegeljék, hogy vállalkozásaik miként kezelik ezeket a kockázatokat, mielőtt folytatnák, mivel a Facebook még nem bizonyította a Kongresszusnak, a pénzügyi szabályozóknak  és talán még a cégeinek sem  , hogy ezeket a kockázatokat komolyan veszi.

A hivatkozott kockázatok magukban foglalják a „fogyasztók, szabályozott pénzügyi intézmények és a globális pénzügyi rendszer számára” felsorolt ​​kockázatokat. A levelek csak a Libra jelenlegi harcának a legújabb epizódja a jogalkotókkal szemben, akik megpróbálják megakadályozni a jogilag kétértelmű projektet, és közvetlenül a moratórium felhívására vezettek vissza. Tavaly nyáron a Maxine Waters amerikai kongresszusának a ház pénzügyi szolgáltatási bizottságának elnökétől. Akkoriban ugyanolyan aggodalmak voltak, hogy a Libra megzavarhatja a globális gazdaságot.

Paypal indulásának okai

Míg a Paypal képviselői nem hivatkoztak a Libra Association elhagyásának konkrét okaira, néhány jelentés megemlíti a csoportra gyakorolt ​​fokozódó szabályozási ellenőrzést, valamint azt, hogy a Libra a törvényhozóknak és a szabályozóknak nem reagál megfelelő válasszal. A Paypal erről szóló nyilatkozata a következő: „A Facebook régóta elismert stratégiai partner volt a PayPal számára, és továbbra is a Facebook-on együttműködünk és támogatjuk különféle lehetőségekben.” Ez nem túl sokat mond, de tekintettel az ismételt kihallgatásokra és felszólít a nemzetközi szabályozó csoportok betiltására , egyesek úgy érzik, hogy a pontok összekapcsolása nem túl nehéz.

Technika vs. állam

Amint a Libra saga folyamatosan kibontakozik, érdekes új elbeszélés jelent meg vele. A kriptográfia megjelenése olyan globális helyzetet teremtett, hogy a hatalmas technológiai és pénzügyi óriásoknak most már van egy eszköze a létrehozott szabályozó testületek hegemóniájának vitatására, amennyiben ezt választják. Amint Paypal döntése valószínűleg azt mutatja, a geopolitikai gazdasági érdekek herkules korszakba állása nem könnyű feladat. A Mastercard-, a Visa- és a Stripenak hamarosan el kell döntenie, hogyan fogják kezelni a nyomást.

 

Korábban a libráról: Minden, Amit A Facebook Kriptovalutájáról Tudni Lehet

 

forrás: bitcoin.com

Vásárlás most!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget