A „Lost Coins” tanulmány becsülte meg a BTC valódi kínálatát

Regisztrálok!

Sok embernek tetszik, hogy a Satoshi Nakamoto a Bitcoin protokoll létrehozásakor 21 millió érme korlátozott mennyiségű készletét vezetett be. Sok spekuláció történt azonban azzal a céllal, hogy kitaláljuk a soha nem költött „elvesztett érmék” számát. November 19-én a digitális valuta adatait és a Coin Metrics kutatóhely egy mélyreható tanulmányt tett közzé, amelybe becsülte a BTC keringő ellátásának valódi számát .

Coin Metrics becsli az elveszített bitcoinok számát

A különféle adatokkal foglalkozó webhelyek szerint a közzététel időpontjában 18 056 300 BTC van forgalomban. Ez a szám azonban csak a létező BTC mennyiségét jelenti, és nem az elveszett érméket. Azokat az embereket, akik szeretik azt a tényt, hogy a BTC ritka, rendkívül lenyűgözi az elveszett érmék témája, mivel a kezdeti időkben sok bitcoint elvesztettek, megégették, ellopták, sőt elfelejtették. Még Satoshi elmagyarázta, hogy az elveszített bitcoinok „kicsit többet érnek az érmék értékéből”, és azt mondta, hogy „mindenki számára adománynak gondolják”. A Coin Metrics kutatói ezen a héten elemzést adtak arról, hogy a nyilvánosság hogyan használhat különféle módszereket a BTC értékeléséhez.

„Ezzel a funkcióval belemerülünk abba, hogy a Bitcoin kínálata miért alacsonyabb a vártnál, és kiszámoljuk, hogy hány érmét veszítenek el véglegesen” – állítja az Coin Metrics posta. „Ezenkívül pontosan elemezzük ezeket az érméket, miért vesznek el, és beszámolunk arról, mi történt velük. Először megvizsgáljuk a valószínűleg elveszett érméket, majd elemezzük azokat az érméket, amelyek feltételezhetően elvesznek, de potenciálisan megtalálhatók. ”

 

A „Lost Coins” tanulmány becsülte meg a BTC valódi kínálatát
A walesi James Howells 2013-ban azt mondta újságíróknak , hogy elvesztette 7500 BTC-t ( 60 533 700 dollár), amikor egy merevlemezt dobott a kukába. Howells megpróbálta visszaszerezni ezeket az érméket a hulladéklerakón átszitálva, de hiába.

tanulmány valószínűleg elveszített érméket tárgyal, mint például az el nem költött rmék, például az első blokkba rögzített 50 BTC . “Ennek eredményeként az 50 BTC nincs jelen a Bitcoin könyvelőjében, még akkor sem, ha láthatóak a fő láncba tartozó tranzakciókban” – hangsúlyozzák a kutatók. Ezenkívül a kutatás kiemeli a párhuzamos érmealapú tranzakciókat, a be nem igényelt jutalmakat és az OP_Return kimeneteket, amelyek nulla satoshis értéknél többet használnak. “Összességében kiszámolhatjuk a Bitcoin tényleges kínálatát a 600 000 blokknál visszamenőlegesen a várható 18 millió BTC értékből, és levonhatjuk azt, ami valószínűleg elveszik” – fejti ki a tanulmány. “Ez a 17 999 817 BTC szám a 600 000 blokkhoz képest a” műszakilag helyes “nézet a Bitcoin ellátásának.”

A „Lost Coins” tanulmány becsülte meg a BTC valódi kínálatát

Vélhető veszteségek és ellopott érmék

A valószínűleg elveszített érmék témáját követve a cikk a feltételezett elvesztett érméket tárgyalja, például hamis címeket, hibákat szkriptben, valamint a „zombi érméket” vagy UTXO-kat, amelyek „sok éven át nem mozdultak el.” Végül, a tanulmány ellopott vagy nagyméretű érméket vizsgál érmék száma, amelyeket „nehéz visszahozni a forgalomba.” Erre jó példa, amikor 79 956 BTC- t vetettek a Mt.-től. A Gox-csere és az alapok a hatodik leggazdagabb BTC címen nyugszanak . Az elemzett elvesztett érmék számából a Coin Metrics kutatói három módosított nézetet dolgoztak ki a BTC protokoll ellátásáról. Az egyik nézet a valószínűleg elveszített érmék számlálására, a másik szempont a feltételezett elveszített érmék elszámolására, a másik nézete pedig kizárja a valószínűsíthetően ellopott és feltételezett elveszített bitcoinokat.

A Coin Metrics kutatása szerint számos más módszer is használható a BTC valódi kínálatának mérésére . „A Bitcoin kínálatának becslésének másik módja az lenne, hogy azt az utolsó tevékenység időszaka alapján bontjuk fel azzal a reménnyel, hogy az évek óta érintetlen érmék valószínűleg elvesznek” – zárja le a jelentés.

A „Lost Coins” tanulmány becsülte meg a BTC valódi kínálatát

A Coin Metrics kutatói azt állítják továbbá, hogy az elemzők továbbra is figyelemmel kísérik az elveszített bitcoin jelenséget. Ha szeretné elolvasni az érmemetrikák „Hálózat állapota: 26. kiadás” jelentését, akkor itt találhatod .

Forrás:news.bitcoin.com

Regisztrálok!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget