kriptopénzek összeomlása Elon Musk

A kriptopénzek összeomlása Elon Muskra vezethető vissza

“Sok intézményi befektetés szünetel a kriptobányászat környezetre gyakorolt hatásaival kapcsolatos aggodalmak miatt”, mondta a befolyásos Ark Investment Management alapkezelő feje, Cathie Wood. Elon Musk és az ESG-mozgalom a felelős a kriptopénzek árfolyamának közelmúltbeli eséséért, állította a befolyásos asszony a Coindesk Consensus 2021 konferenciáján.

Cathie Wood, az Ark Investment Management alapítója szerint a bitcoin – amely az elmúlt hetekben 50%-ot is veszített értékéből – a bányászat miatt aggódó intézményi befektetők nyomása alá került. Elon Musk és az ESG [environmental, social and governance] mozgalom erősítette fel a bitcoinnal kapcsolatos környezetvédelmi aggályokat.

Musk és a Tesla döntése, miszerint az elektromos autógyártó nem fogad el bitcoint fizetőeszközként, övönaluli ütést mért a kriptovaluta árfolyamára.

“Elon valószínűleg kapott néhány hívást az intézményektől” – mondta Wood. “Láttam, hogy a BlackRock a Tesla harmadik legnagyobb részvényese, és Larry Fink a vezérigazgató. Ő az ESG mozgalomra és különösen az éghajlatváltozásra összpontosít. Biztos vagyok benne, hogy a BlackRock kapott néhány panaszt, és talán van néhány nagyon nagy tulajdonos Európában, akik rendkívül érzékenyek erre.”

Wood ettől függetlenül továbbra is bízik a bitcoin jövőjében, amelyet a világ elsőszámú globális monetáris rendszereként jellemzett. Nemrégiben a Bloombergnek nyilatkozva azt jósolta, hogy a kriptopénz árfolyama 500 000 dollárig fog emelkedni.

A befolyásos asszony úgy véli, a központi bankok hamarosan elkezdenek majd kriptopénzeket vásárolni.

Cathie Wood szerint a bitcoin bebizonyította, hogy értéktárolóként megállta a helyét. Elmondta, hogy például a Lightning Network széleskörben történő elterjedése után potenciálisan képes lesz elszámolási hálózattá válni. Az Ark viszont inkább az Ethereumra összpontosít. A cég befektetett a Grayscale Ethereum Trust-ba, és felvett egy Ethereum bányászt is a fintech elemző csapatába.

“Érdekelnek minket a stabilcoinok, a decentralizált pénzügyek, és természetesen a nem helyettesíthető tokenek is” – mondta.

Ami Muskot illeti, Wood úgy véli, a milliárdos valóban tudna segíteni a bitcoin bányászoknak, hogy a bányászat „zöldebbé” váljon. Ahogyan azt a Square-Ark egy nemrégiben megjelent fehér könyvben leírták, a bányászat és a megújuló energiaforrások együtt növekedhetnek, a bitcoin pedig “akkumulátorként” működhet, amely felszívja az olyan időszakos forrásokból, mint a nap- és szélerőművek, előállított felesleges villamosenergiát. Gyakorlatilag a bányászat segíthet a megújuló energiaforrások finanszírozásában, és vonzóbbá teheti a napenergiát az innovációs befektetők számára.

Korábban az Ark nem látta a nap- és szélerőművekből származó nagy hozam lehetőségét, de ez most megváltozhat. “Igazából eléggé izgatott vagyok emiatt” – zárta a témát Wood.

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget