A dogecoin egy hatalmas buborék, ami kipukkadhat

A dogecoin globális elfogadottsága és a hírességek támogatása ellenére Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai igazgatója a kriptokereskedőket arra figyelmezteti, hogy a kriptovaluta nem más, mint egy mánia, a buborék egy klasszikus példája.

Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai igazgatója spekulációnak vagy hype-nak nevezte a dogecoin iránti már-már beteges rajongást. Azt is megemlítette, hogy cége nem nyúlt a Shiba Inu ihlette mémcoinhoz, mivel az egy hatalmas lufinak tűnik.

A dogecoin felemelkedése

Az elmúlt néhány hónapban rendkívüli sikereket ért el a DOGE. A kriptopénz árfolyama az egekbe szökött, számos kriptotőzsde jelentette be, hogy listázza az érmét. A cikk írásának időpontjában elmondhatjuk, hogy a viccnek szánt kriptovaluta árfolyama az idén 450%-os emelkedést produkált.

Miután a dogecoin számos alkalommal megkapta Elon Musk jóváhagyását és támogatását, széles körben elfogadott fizetőeszközzé vált – a Dallas Maverickstől kezdve Amerika legrégebbi borkereskedéséig.

A DOGE iránti kereslet az Egyesült Államokon kívül is elképesztő méreteket öltött. Lettország legnagyobb légitársasága, az AirBaltic kijelentette, hogy lehetővé teszi az utasai számára, hogy dogecoinnal fizessenek a repülőjegyükért.

Néhány kriptopénz hívű azonban aggodalmának adott hangot. Szerintük a mémérme parabolikus növekedése lufit jelezhet.

Közéjük tartozik Meltem Demirors is. A szakember a CNBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy a dogecoin “egyértelműen egy mánia”. Majd hozzátette: “Szerintem ez egy klasszikus buborék. A cégem [CoinShares] okkal nem készít elemzést a dogecoinnal kapcsolatosan. Nincs dogecoinunk a piacon. Nem kereskedünk dogecoinnal”.

Ki osztja még Demiror véleményét?

Annak ellenére, hogy a közelmúltban néhány híresség és kisbefektető is érdeklődött a DOGE iránt, a kriptoközösség számos befolyásos embere hasonlóan vélekedik a mostanában igen felkapott érméről.

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója nemrég elmagyarázta a bitcoin és a dogecoin közötti különbséget. Elmondta, hogy bár mindkét kriptovaluta ára az egekbe szökött, felépítésükben nagyon különböznek egymástól. Novogratz megjegyezte, hogy a bitcoin egy kiváló értékmegőrző eszköz, míg a dogecoin inkább „bizarr”.

A bitcoin egy másik híve – Jim Cramer – a DOGE-t egy játékhoz hasonlította. A Mad Money műsorvezetője szerint aki dogecoint vesz, olyan mintha szerencsejátékot játszana.

“Szerintem a dogecoin egy szórakoztató szerencsejáték, és nem hiszem, hogy a szerencsejátékot erőltetni kellene.”

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget