A Bitcoinnak mire lesz szüksége a 10 000 $ áttöréséhez?

Regisztrálok!

A Bitcoin ára ( BTC ) 8 180 dollárral zárta a hétet, ami 11% -os nyereséget jelent a héten, miután megpróbálták november 6-án és decemberben a 6700 dolláros ellenállás megtörését. Az ár hétfőn 1% körüli esést produkál, de a bikák megtartották a 8 ezer dolláros szintet.

A teljes piaci felső korlát, a Bitcoin kivételével, a múlt héten 12,5% -kal nőtt, ami azt jelenti, hogy az altcoinok egyre nagyobb piaci részesedést szereznek a Bitcoin-tól, ami ellentétes a nyár óta fennálló általános hanyatlással.

Cryptocurrency piac 24 órás nézete. Forrás: Coin360

1 hetes diagram

Egy lenyűgöző növekedési hét után a Bitcoin jelenleg az 50, 100 és a 200 heti mozgó átlag felett kereskedik, miközben hétfőn 8000 dollár felett marad, ami 2019-től az egyik nagyobb volumenű terület.

A bikák pozitív jegyzékkel indították a hetet, miután megtörték a 7 hetes 7 600 dolláros ellenállást, és a hét elején megtartották a 8 dolláros szintet. Fontos feladat a 8000 dollár feletti fenntartás és magasabb mélypontok nyomtatása annak bizonyítása érdekében, hogy a bikák képesek visszakapni a 7,5 ezer és 9,5 ezer dollár közötti magasabb kereskedelmi tartományt.

BTC USD heti diagram. Forrás: Tradingview

A heti Bollinger sávok a Bitcoin keményen mutatják a 20 hetes mozgó átlagot. Ennek a szintnek a szeptemberi elvesztése határozottan megerősítette az elmúlt hónapok hanyatlását, és 2019. márciusban visszavágta a következő emelkedést.

Az előző két alkalommal mindössze alig működött ellenállásként, de a múlt héten kezdeti ellenállásként viselkedett. Nyilvánvaló, hogy ezt a következő hetekben fontos figyelni. 

BTC USD heti diagram. Forrás: Tradingview

A BTC / USD azonnali volumene csökken a 2019 júniusi éghajlati átruházás óta. Figyelemre méltó, hogy a volumen legjelentősebb hetei mind támogatták a feljebb lépést. A mozgó átlag konvergencia divergencia mutatója, vagyis a MACD, október óta eltérést mutat a hisztogramján, de megerősítéséhez bullish jelkereszt szükséges.

Tekintettel arra, hogy hol van a MACD, ez valószínűleg egybeesik azzal, hogy átlépte a nulla vonalát, ami összefonódást jelentene azzal, hogy bullish lenne. Amíg ez meg nem történik, ez továbbra sem erősített jel.

BTC USD heti diagram. Forrás: TradingView

1 napos diagram

A napi Bitcoin diagram azt mutatja, hogy a BTC az elmúlt két hétben viszonylag gyorsan megtörte az 50 és a 100 napos mozgóátlagot.

A 100 napos mozgóátlag most támogatást nyújt, miután a Bitcoin-t 8000 dollár közepén tartották fel, ami a korábbi kereskedési tartomány közepe, amelyet a Bitcoin októberig tartott. 

BTC USD 1 napos diagram. Forrás: TradingView

A Bitcoin ára jelenleg az ellenállás és a látható profil látható tartományának legjelentősebb volumencsomópontja vagy VPVR felett konszolidálódik. Ha a Bitcoin teljesít bullish konszolidációt 8000 dollár felett, akkor a mért lépés a felfelé indítaná a Bitcoin árát az előző tartomány tetejére, 9 500 dollárra, és esetleg olyan magasra, mint a következő nagy volumenű csomópont 10 100 dollár. 

A MACD továbbra is bullish, nulla feletti tendenciát mutat, így a kilátások továbbra is pozitívak azoknak a bikáknak, akiknek meg kell mutatniuk az erejüket, hogy az előző heti ellenállást támogatássá változtassák.

BTC USD 1 napos diagram. Forrás: TradingView

4 órás diagram

A 4 órás diagram azt mutatja, hogy a konszolidáció a 8000 dollár szint körül zajlik. Van egy tippünk az árszínvonal általános csökkenő áteresztőképességére, de az eladások eddig oldalirányú fellépést eredményeztek a vásárlási érdeklődés alapján.

Ha a Bitcoin ára ezen a ponton lebomlik, valószínűnek tűnik, hogy a múlt héten a 61,8% -os visszapattanási szint körül reagál majd. Potenciálisan magasabb mélypontot eredményezhet 7800 és 7 900 dollár között.

Ha itt nem találnak támogatást, a Bitcoin megfordítja egy fordított Ádám és Éva feltöltési mintát, ami nyomást gyakorol a korábbi támogatásokra, és arra utal, hogy a keresletet újra meg kell vizsgálni 7000 dollárnál.

BTC USD 4 órás diagram. Forrás: TradingView

Érzés

A CME határidős ügyleteit tekintve a hétvégén kialakult árrés hétfőn gyorsan kitöltődött. Egy dolog, amit érdemes megjegyezni , a határidős szerződés volumene a legnagyobb volt a legutóbbi visszaverődés során, a 7000 dolláros közepén. Az összvolumen csökken a konszolidáció ezen időszakában, és úgy tűnik, hogy a következő 24 órán belül elérheti a döntő pontot.

A prémium ma már körülbelül 50 dollárra esett az azonnali ár felett, és a múlt héten elérte a 180 dollárt, ami azt jelenti, hogy a piac visszatért egy szerényebb helyre, ami egészségesebb kilátásokat jelent. 

A BitMEX finanszírozási ráta szintén nulla felett van , amely általában fordított kapcsolatban áll az árral, mint vezető mutatóval. Ennek ellenére semmi esetre sem közelítheti meg a piac tetején látható túlmelegedett szintet.

BTC USD 4 órás diagram. Forrás: TradingView

Előretekintve

A kép meglehetősen világos a Bitcoin számára. A korábbi vízszintes ellenállás megsérült, és a bikáknak ezt támogatássá kell váltaniuk. Vita folyik arról, hogy a Bitcoin kitörött-e átlós ellenállásában, így ez továbbra is kulcsfontosságú vitapont, amelyre sokan a tendencia végleges változásának jeleként tekintenek.

A kulcsfontosságú mozgóátlagok fölé történő áttörés, amelyet a volumen helyi tendenciaváltozása támogat, pozitív képet ad. Ha azonban nem sikerült kihasználni a 2020 eleji nyereségeket, akkor a medvék visszanyerhetik az irányítást, és a Bitcoin új mélypontra helyezkedhet.

Ha tetszett a cikk kövess minket az instagrammon és a facebookon is:

Facebook
Facebook
Instagram

Előző elemzés cikkünk:

Bitcoin árelemzés: BTC/USD – Esés várható?

forrás: cointelegraph

Regisztrálok!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget