bitcoin piaci dominancia

A Bitcoin piaci dominancia 48 százalék alá esett

A BTC piaci dominancia 2018 augusztusa óta a legalacsonyabb szintet érte el.

A Bitcoin, a világ legértékesebb kriptovalutája kemény kihívással néz szembe, mivel a piaci dominanciája pénteken 48% alá süllyedt, ami 2018 augusztusa óta a legalacsonyabb szint.

A CoinMarketCap által közzétett legfrissebb adatok szerint a Bitcoin piaci dominanciája a január 1-jei 70%-ról 2021. április 30-án 47,9%-ra esett vissza. A BTC piaci dominanciájának legutóbbi csökkenése az altcoinok jelentős felfutásának köszönhető.

Az olyan kriptopénzek, mint az Ethereum (ETH), a Binance Coin (BNB), az XRP és a Dogecoin (DOGE) az év eleje óta erőteljes növekedést könyvelhettek el. Néhány nappal ezelőtt az ETH 2800 dolláros történelmi csúcsot ért el. A világ második legnagyobb piaci kapitalizációjával (több mint 320 milliárd dollár) rendelkező kriptopénzével jelenleg 2700 dollár körül kereskednek. A Bitcoinnal ellentétben az ETH piaci dominanciája jelentősen nőtt 2021 eleje óta, és jelenleg mintegy 15%-on áll.

A Bitcoin piaci dominanciája április folyamán közel 10%-ot zuhant. 2021 áprilisának második hetében a BTC teljes piaci dominanciája elérte az 54%-ot, ami 2019 áprilisa óta a legalacsonyabb szint.

Bitcoin és altcoinok

A DeFi és az NFT-k közelmúltbeli fellendülése nagy szerepet játszott a Bitcoin piaci dominanciájának csökkenésében. Az olyan digitális valuták, mint az XRP és a BNB jelentős növekedést tapasztaltak az elmúlt hónapokban. A BNB, a világ harmadik legnagyobb kriptopénze lett, melynek árfolyama az idén több mint 1500%-kal emelkedett, szemben a BTC nagyjából 80%-os áremelkedésével. Emellett több más kriptovaluta is felülmúlta a Bitcoint az árfolyam növekedés tekintetében. A Dogecoin (DOGE), a világ hetedik legértékesebb digitális valutájává nőtte ki magát, árfolyama 2021-en több mint 7000%-ot emelkedett. A Cardano (ADA), a Polkadot (DOT), az Uniswap (UNI) és a Chainlink (LINK) is jelentős árfolyam emelkedést könyvelhetett el az elmúlt 4 hónapban.

Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget