7+1 kriptopénz kereskedő, akiket érdemes követni

Vásárlás most!

Itt egy lista azokról a kriptopénz kereskedőkről, akik a legjobban teljesítenek a piacon és ezt nem is tartják magukban.

Függeltenül attól, hogy nagytételben vásárolsz bitcoint vagy csak most szemezgetsz az első megbízással, a bitcoin piacán tevékenykedő kereskedőkről érdemes tudnod. Ők azok az egyéni traderek, akik nem csak maguknak kötnek jó megbízásokat, de előszeretettel osztják meg tippjeiket és trükkjeiket a közönséggel.

FIGYELEM!

Elterjedt csalási módszernek számít az, hogy egy magát sikeres kereskedőnek beállító csaló pénzt kér azért, hogy kereskedési tippeket osszon meg Telegram és egyéb privát csatornákon keresztül. Erre már egész kifinomult technikája van a támadóknak, a kereskedési indikátorokat utólag töltik fel az adott fórumba, majd amikor jön a gyanútlan ügyfél, megmutatják neki, milyen jól működött korábban az előrejelzés. Azonban a fizetés után a csalók szinte azonnal eltűnnek és se tippeket, se ötleteket nem lát viszont a pénzért cserébe az áldozat.

A továbbiakban bemutatott kereskedők nem ilyenek. Itt mindenki valamilyen ingyenes platformot használ arra, hogy bemutassa a kereskedési ötletét. A legtöbben a Twitteren osztják meg a gondolataikat, de mutatunk podcastotokat és Youtube videókat is. Ők azok, akiktől minden bizonnyal mindenki tud valami újat tanulni akár a piacról, akár a kriptopénzről magáról.

Fontos kiemelni, hogy ezek a kereskedők sem pusztán önzetlen jószándékból osztják meg az ötleteiket. A legtöbbjük valamilyen fajta reklám bevételből, szponzorációból vagy jutalékból él, ezért fordul elő sokszor, hogy posztjaikban valamit reklámoznak. Alapvetően emiatt nem kell eltántorodni, csak érdemes kiszűrni a lényeget a mondanivalóból.

Lássuk, kik a legnépszerűbb kriptopénz kereskedők 2020-ban.

CryptoCred

A kereskedők kereskedője: @CryptoCred

150 ezer követőjével a Twitteren és 40 ezer feliratkozójával a Youtube-on a népszerűségi listát minden bizonnyal CryptoCred viszi. Azoknak, akik csak most kezdenek ismerkedni a kriptopénz kereskedés alapjaival, készített egy rövid kurzust is a Youtube videóiból, ahol a legfontosabb eszközöket és technikákat veszi át, mely elengedhetetlen a sikeres kereskedéshez. Az összes információ itt ingyenesen megtalálható, a csatornájára bárki feliratkozhat.

Ha azonban mélyebb elemzésekre is kiváncsiak vagytok, akkor havi 30 dollárért fel lehet iratkozni a levelező listájára, azonban enélkül is rengeteg információ érhető el ingyenesen nála, Twitteren naponta 2-3 kereskedési ötlet is feljön a csatornáján és nem csak a bitcoin kapcsán.

The Crypto Monk

A bitcoin buddha: @thecryptomonk

Crypto Monk 66 ezer követőjével osztja meg a technikai elemzés területén szerzett tapasztalatait és tippjeit a közelgő árfolyam mozgásra. Leginkább a bitcoinra fókuszál, de néha kitér az ethereum árfolyamára és más projektekre is. A Twitter mellett van egy blogja, amely nem csak a kezdőknek, hanem a haladó kereskedőknek is hasznos információt nyújt a technikai elemzés sajátosságairól, amit a bitcoin piacán lehet látni.

Mottója, hogy úgyis mindig találsz majd valakit, aki ellent mond a technikai elemzésednek, ezért felesleges is róla vitatkozni.

Filb Filb

Hosszabb távú befektetésekhez segít: @filbfilb

Ha nem daytradelni szeretnél, hanem hosszabbtávon fektetni bitcoinba, és ehhez keresel egy kis támpontot, Filb lesz az embered. Ez az elemző előszeretettel ír rendszeresen több helyen is egyszerre. A CoinTelegraph rendszeres publikálója, van egy ingyenes hírlevele a Decentrader, ahol a havi összefoglalókat és előrejelzéseket tesz közzé a bitcoin piacáról. Legtöbben Telegramon és Tradingview platformon követik, ahol szintén havi bontásban látszódnak az elemzései, melyet több tíz ezren követnek.

Filb elemzései egész mélyen érintik a technikai elemzést, ezért érdemes utánanézni az egyes fogalmaknak, amiket használ, ha valami nem világos. Viszont igyekszik kifejteni a gondolatmenetét és állításait alátámasztani adatokkal, megmutatva azt, hogyan is dolgozik egy profi kriptopénz kereskedő. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy valaki néha hibázik, Filb híres arról, hogy beismeri, ha egyszer-egyszer rosszul látja a piacot és ezt nem fél felvállalni, ezért is szeretik a követői.

Nic Trades

Élő közvetítések: @NicTrades

Üde színfolt a férfiak által uralt kereskedési világban NicTrades, aki talán az egyetlen kriptopénz kereskedő csaj a piacon. Nicola az aktív Facebook csatornáján keresztül osztja meg az élő kereskedési műsorait, ahol élőben is látszik, hogyan dolgozik egy kriptopénz kereskedő. Minden hétfő este, magyar idő szerint este 9 órakor elemzi a kriptopénz piacot, emellett csinált egy kifejezetten kriptopénz kereskedésre koncentráló technikai elemzésen alapuló kurzust is, ahol infografikák segítségével magyarázza el az összefüggéseket.

Nicola Duke több, mint 12 éves tapasztalattal bír a kereskedés területén, korábban a londoni Cityben dolgozott egy kockázati tőkealapnál, 2011 óta foglalkozik bitcoinnal.

Mr Bollinger

Mr Bollinger:  @bbands

Ha már kicsit is foglalkoztál technikai elemzéssel, akkor a Bollinger Band biztosan ismerősen hangzik. A bollinger band vagy magyarul sáv relatív szinten határozza meg a kereskedési minimumokat és maximumokat. Nagy szerencsénkre, John Bollinger, aki kitalálta a bollinger band kereskedési eszözét előszererettel kereskedik kriptopénzzel is és követhetjük a Twitteren is. Leginkább a Quora kérdezz-felelek platformján aktív, itt számtalan kérdesre adott már részletes és hasznos választ.

Venture Coinist

A podcaster: @VentureCoinist

Luke Martin, vagyis Venture Coinist podcastokat tart azoknak, akik jobban szeretik élő szóban hallgatni az elemzéseket. A kereskedésen túl Luke már számos prominens kriptopénz piaci szereplőt interjúvolt már meg az évek során. Megfordult nála a Binance alapítója, Changpeng Zhao, és az eToro alapítója Yoni Assia is.

A Coinist Research Martin saját független elemzéseket készítő szolgáltatása, mely hétköznaponta oszt meg 15 perces rövid, tömör, de igencsak hasznos videókat a kriptopénz piac aktuális állapotáról. A Coinist Research hírlevél havi 29 dollárba kerül.

Philankone

A Youtuber: @PhilakoneCrypto

A kanadai Philakone több mint 100 ezer Twitter követővel és 75 ezer Youtube feliratkozóval büszkélkedhet. Elmondása szerint 200 ETH annak idején megváltoztatta az életét, most pedig másoknak szeretne segíteni kereskedési tippjeivel és ötleteivel. Szerinte azért követik ennyien a munkásságát, mert konzisztensen nyomonkövethetőek az eredményei és jól tudja átadni az információt a hallgatóinak.

Technikai elemzéseivel, ingyenes okatató anyagaival támogatja a kriptopénz közösséget, de lehetőség ven fizetős elemzésekre is feliratkozni, akinek a több mint 700 ingyenesen elérhető videó nem lenne elég. Kereskedésének alapjai az Elliot hullámokat, az RSI, az MACD,  a price action stratégia, a pszichológia és a kereskedési könyv mélyebb adatelemzése, amit az Udemy kurzusa keretén belül meg is lehet tanulni.

Peter Brandt

Minden kereskedőnek kötelező irodalom: @PeterLBrandt

Végezetül, de nem utolsó sorban nem mehetünk el szó nélkül Peter Brandt mellett. Brandt 40 éve profi kereskedő, emellett kiadott egy Amazon bestsellert a kereskedés hétköznapjairól “Diary of a Professional Commodity Trader” címen.

Amellett, hogy mindenféle más eszközzel is foglalkozik hetente készít összefoglalót a bitcoint és kriptopénz piacot érintő legfontosabb történésekről. Véleménye szerint elég megtalálni minden évben azt a 4-5 pontot, amikor asszimetrikus hozam-kockázat jellemzik a bitcoin piacát ahhoz, hogy hosszútávon sikeres legyen a kereskedési stratégia. Igazi régimotoros bitcoinos, aki valóban hisz a kriptopénz jövőjében.

Vásárlás most!
Coinmixed logo
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez

Likeolj bennünket!

Facebook Pagelike Widget